Italijanski recept za fenomenalne špagete, prave se praktično ni od čega

spaghetti bolognese 7517639 1280

Italijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica i koje su cenovno prihvatljive. Pasta „aglio e olio“ jedan je od takvih recepata.

Kao što ime kaže, reč je o testenini koja se sjedinjuje s italijanskim osnovama – belim lukom i maslinovim uljem, a koja se posebno priprema oko Napulja.

ai generated 8655272 1280

Tajna ovoga recepta počiva na idealnoj metodi dinstanja belog luka. Da bi jelo imalo savršen ukus, beli luk je potrebno narezati na sitne kriške i polako ga izdinstati u maslinovom ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.

Ako je beli luk bled, testenina neće imati punoću ukusa. Ako je pak pretaman, dobiće gorčinu koja će uništiti ukus celog jela. Ljubitelji ljutih stvari u ovo jelo dodaju i pahuljice čilija, koje jelu daju novu dimenziju, a na kraju sve zajedno završe s nešto svežeg peršuna.

spaghetti 4456186 1280

Sastojci za testeninu aglio e olio:

-400 grama sušenih špageta

-125 ml maslinovog ulja

-5-6 češnjeva belog luka

-pola čajne kašičice pahuljica čilija

-so i biber po želji

-svež peršun za posipanje po želji

ai generated 8665555 1280

Priprema:

Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Beli luk očistite i narežite na tanke kriške. U tiganj stavite ulje i beli luk te ih zagrevajte na laganoj do umerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam trebati 10 do 15 minuta. Kada ste zadovoljni bojom dinstanog belog luka, sve prelijte preko kuvane testenine i dobro promešajte. Posolite, pobiberite, a po želji dodajte i pahuljice čilija.

ai generated 8270927 1280

Ukrasite svežim peršunom pre posluživanja. Prijatno!

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Pixabay,
Autor: A.Dačić/Luftika.rs