Čaj koji Kineskinje piju na prazan stomak ubrzava varenje i čisti creva, a za kožu je eliksir mladosti

image 12 3

Lotosov čaj zovu i „čaj za lepotu“, izbacuje višak vode iz organizma i odličan je za varenje. Tradicionalni biljni čaj od lotosa žene u vijetnamskoj kraljevskoj palati su jako volele, a priča se da je i kineska princeza Jang Gui takođe obožavala da ga pije.

Čaj od lotosa se najčešće pravi sušenjem listova lotosa, a karakteriše ga blaga aroma. Osim što izbacuje višak vode iz tela, pomaže i pri varenju. Takođe, reguliše funkciju gastrointestinalnog trakta i doprinosi održavanju zdravog sistema za varenje.

image 12 4

Pored toga, šoljica čaja od lotosa može delovati kao regulator mentalnog i fizičkog stresa, a pomaže i u smanjenju napetosti. Većina konzumira lotosov čaj pred spavanje, jer obezbeđuje bolji san, što pomaže i da se lakše probudite sledećeg jutra.

Među Vijetnamkama je popularan kao „čaj koji prolepšava“, jer navodno kožu održava lepom, a utiče i na mršavljenje.

image 12 5

Uključivanje lotosovog čaja u dnevnu rutinu je odličan način da vodite malo više brige o sebi. Obavezno ga pijte kada ste pod stresom ili kada ste jeli previše. Postoje 3 vrste čaja od lotosa.

Čaj od listova lotosa se suši i pravi se čaj. U ovoj formi on pomaže kod mršavljenja. Čaj od lotosa sadrži miris cvetova lotosa i pravi se mešanjem cvetova lotosa. Čaj od jezgra lotosa se pravi sušenjem jezgra semena lotosa i izuzetno je gorak, piše zadovoljna.rs.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Pixabay,
Autor: Grand / Zadovoljna.rs.