Login/Registracija

OTKRIVAMO: Kada je se*s sa bivšim dobar a kada ne

Ako ste pogledali nekoliko romantičnih komedija, shvatili ste da upravo seks nakon rakida slovi kao najbolji, pa nije tako čudno što neki žele da imaju seks s bivšim partnerom „još samo jednom“.

Odnosi u ljubavnim vezama retko kada su jednostavni, pa i iz seksa nakon prekida jedna strana može očekivati ponovno rasplamsavanje ljubavi, dok je drugoj strani uistinu bilo samo do „valjanja po krevetu“

Pa tako onaj koji je u vezi ostavljen može očekivati da će seks učiniti da se druga strana predomisli.

Seks terapeutkinja Holi Ričmond kaže da seks nakon raskida neće spasiti vezu, a ako se to i dogodi, verovatno će sreća potrajati samo nekoliko nedelja.

Zašto onda imamo želju za seksom nakon raskida i da li je to uvek dobra ideja?

„Poslednji seksualni odnos može da se odnosi na slavljenje svega što je bilo dobro u vezi“,  kaže Ričmond.

Ali s druge strane, ističe Ričmond, ako jedna osoba ne želi da odnos završi, možda će hteti kroz seks bivšem partneru da poruči: „Da li si siguran da ovo želiš da ostaviš“.

„Ako se neko još drži veze, seks nakon raskida može zapravo da produži emocionalnu vezanost za bivšeg partnera“, kaže Ričmond.

Ona dodaje i da ćete se verovatno zbog tog seksa privremeno osećati dobro, ali kad se napokon odvojite od bivšeg, bićete više zbunjeniji nego pre.

„Možda ćete se osećati dobro u trenutku, ali često taj osećaj ne potraje dugo“, objasnila je za portal Health dr Rejčl Nidl, direktorka Instituta za modernu seksualnu terapiju u Palm Biču na Floridi.

Ona objašnjava da u slučajevima kad su oba partnera zaista zadovoljna sa situacijom, takav seks može biti dobra ideja, u ostalim slučajevima može biti opasan.

Foto: pixabay,
Autor: Zadovoljna.rs