Login/Registracija

Koji je najbolji ČAJ za vaš horoskopski znak?

U danima kada svetom besne razni virusi, trudimo se da ojačamo imunitet. Ovaj aromatični napitak ima terapeutska i lekovita svojstva, deluje antistresno, kao preventiva bolestima, pomaže u jačanju vitalnosti i imuniteta, u uspostavljanju ravnoteže duha i tela.

Sad, kad je preporuka da ga pijemo više nismo sigurni koji čaj je najadekvatniji izbor. Evo koji ukus čaja odgovara vašem znaku rođenja.

OVAN 

Temperamentni Ovnovi vode aktivan život što je jedan od razloga za povećanu sklonost ka stresu, visokom krvnom pritisku i migrenama. Sad kada je kretanje smanjeno, prijaće čaj od kamilice koja umiruje organizam i pomaže u otklanjanju umora.

Čajem od voća, posebno jabuke, zamenite veće količine kafe ili alkohol.

BIK 

Bikovi vole da užIvaju i cene vrednosti čaja. Odgovara vam zeleni čaj koji prirodno ubrzava metabolizam i pomaže sagorevanje masnoća u danima kad je kretanje usporeno.

Takođe, vašim čulima prija topli čaj od šipka sa dodatkom meda, jer dok ovaj aromatični napitak klizi niz grlo stvoriće vam osećaj zadovoljstva. Ujedno okrepljuje organizam, jer je bogat vitaminom C.

BLIZANCI 

Po prirodi užurbani Blizanci ne vole statiku. Dok traje pandemija, upravo je čaj napitak koji vam pomaže da uspostavite harmoniju organizma i opustite psihu. Kad jednom osetite blagodet i opustite se uz šoljicu nekog aromatičnog čaja poželećete da iznova uživate u ukusu čaja.

Antistresno će delovati lipa sa malo meda, a čaj od jasmina vam pokreće inspiraciju.

RAK 

Šoljica čaja je za Rakove više od običnog napitaka, ona predstavlja tradicionalne vrednosti stvarajući osećanje emocionalne topline i sigurnosti. Čaj od nane pomaže u oslobađanju od stresa i jača samopouzdanje. Odgovaraju vam blage arome, a za pun doživljaj važan vam je i ambijent, rustičan, ali uz porcelanske šoljice.

LAV 

Znajući da su čaj u drevnim vremenima pili samo privilegovani, Lavovi neće odoleti da isprobaju retke vrste čaja. Danas, jednu od najcenjenijih vrsta predstavlja beli čaj. Gaji se u malim količinima, i samo u odredjenim područjima Kine.

Kako ga retko ima, odgovaraće vam crni čaj sa dodatkom mleka, voćni čajevi sa dodatkom cimeta. Osmislite mali ritual i čaj servirajte u najfinijim šoljicama, obuzeće vas zadovoljstvo zbog prefinjene estetike.

DEVICA 

Device se trude da vode zdrav način života. Volite da znate svojsta sastojaka čaj i rado ćete ih koristiti ih u preventivne svrhe.

Vodeći računa o kvalitetu, upotrebi i efektima možete zanemarati uživanje u ovom napitku. Zato uvedite lagano ispijanje, otkrićete magiju čaja i spoznati osećaj topline koja obavija dušu i okrepljuje telo. Probajte neki egzotičan ukus kao što su jasmin, zeleni ili crni čaj.

VAGA 

Prefinjene Vage vole sve ekskluzivno i luksuzno. Imate istančan ukus tako da volite najfinije arome. Odgovaraju vam voćne ukusi kakva je divlja trešnja, zeleni čaj. Dodajte malo meda koji ujedno jača imuni sistem.

Ispijenje čaja uvedite kao deo životnog stila. Uživajte u ritualu i načinu serviranja, imaćete i pun estetski doživljaj.

ŠKORPIJA 

Intenzivni, nesvakidašnji ukusi privlače Škorpije. Želite da isprobate različite vrste. Uživaćete u crnom čaju sa dodatkom mleka, ali on će vam i pokrenuti energetske meridijane.

Volite intenzivne arome koje bude čula. U terapeutske svrhe delotvoran je čaj žalfije koja je jak antioksidans, oslobađa nagomlanih toksina i stres u organizmu. Treba ga piti bez dodatka šećera.

STRELAC 

Strelac voli egzotiku. Uživaćete u ukusima čajeva od egzotičnog voća. Mirisi i ukusu čajeva koji potiču sa neke udaljene destinacije indijski, zeleni kineski ili arapski instant od jabuke i šipka, učiniće da se osećete kao da ste na putovanju, zbog čega ćete lakše podneti sedenje kod kuće.

Savetuje se više zelenog čaja koja ubrzava sagorevanje masnoća, što je prava preventiva gojenju u danima kada se manje krećete. Delotvoran je i čaj od nane koja reguliše rad žuči, rasterećuje sistem za varenje.

JARAC 

Kontakt sa prirodom je neophodan za uspostavljanje psihofizičke ravnoteže Jarčeva. Biljne mešavine čajeva, poput rtanjskog su odlične, jer greju organizam i pluća. Hladnoća je glavni neprijatelj vašeg zdravlja.

Čajevi biljaka koje su dugo izloženi suncu prenose njegovu energiju i blagotvorno delujuju na imunitet i vitalnost. Čaj zove deluje protiv upala, a kantariona na jači imunitet.

VODOLIJA 

Ritual ispijanja čaja u je pravi doživaljaj za Vodolije koje vole sve originalno. Rado ćete probati retke vrste i neobične arome. Čajevi su terapeutski blagotvorni, jer pokreću cirkulaciju, umiruju psihu i regulišu nestabilan krvni pritisak.

Odgovaraju vam nana za umirenje nervnog sistema, list kupine za čišćenje krvnih sudova, a ruzmarin za cirkulaciju.

RIBE 

Osećajnim Ribama je potrebno da uspostave emotivnu stabilnost. Energetski protok harmoniziju topli napici, izbegavajte hladne čajeve jer smanju nivo energije organizma.

Odgovaraju vam blagi ukusi lipe, kamilice i jasmina, jer greju celo telo, a mirisi deluju umirujuće. Savetuju vam se male količine više puta dnevno, jer zbog smanjenog kretanja treba da predupredite zadržavanje tečnosti u organizmu. Čaj koprive je takođe dobar izbor, jer deluje protiv anemije.

Foto: Pintarest,
Autor: N. Pantelić