Prste da poližeš: Recept za salatu od tikvica i patlidžana

tikvice

Sezona je tikvica i to treba iskoristiti, pogotovo jer se vrlo lako i jednostavno pripremaju. Ne moraju da se ljušte i seme ne mora da se odstranjuje.

Mi vam predstavljamo recept za savršenu salatu od tikvica i patlidžana koja će vas osvežiti u ovim vrelim letnjim danima.

IMG 20250711 WA0005

Potrebno je: 500 g tikvica, 500 g plavog patlidžana, 200 g paradajza, 50 g brašna, 50 g maslinovog ulja, so, 4 čena belog luka.

Oljuštiti tikvice i patlidžan i iseći na kolutove, posoliti i ostaviti na upijajućoj hartiji da se ocede. Uvaljati u brašno i ispržiti na ulju da porumeni. Ocediti na salveti višak ulja.

U posudu za serviranje slagati red tikvica, red paradajza sečenog na kolutove, red plavog patlidžana. Sve posoliti i posuti sitno seckanim belim lukom, pomešanim sa maslinovim uljem.

Prijatno.

PROČITAJTE I:

Foto: I.A./J.J.,
Autor: N. Pantelić