
Jednom kada isprobate ovaj fantastičan recept za domaći kečap, vrlo verovatno da više nikada nećete pomisliti da kupite ovakvu vrstu proizvoda od paradajza u marketu.
Sastojci:
-1 kg paradajza,
-1 glavica crnog luka, sitno seckana,
-2 čena belog luka, sitno seckana,
-1 šolja (240 ml) jabukovog sirćeta,
-1/2 šolje (100 g) šećera,
-1/2 šolje (120 ml) vode,
-1 kašika soli,
-1/2 kašičice mlevenog crnog bibera,
-1/2 kašičice kvasca,

-1/2 kašičice aleve paprike,
-1/4 kašičice kajenskog bibera,
-1/4 kašičice mlevenog korijandera.
Priprema:
Paradajz operite i presecite na četvrtine. Stavite u veliki lonac sa vodom i kuvajte 2-3 minuta dok koža ne počne da se ljušti. Zatim stavite paradajz u sasvim hladnu vodu da se ohladi, oljuštite ga i sitno naseckajte.
U velikom loncu zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i pržite dok ne postanu mekani i staklasti, oko 5-7 minuta.

Dodajte naseckani paradajz u lonac sa lukom i kuvajte na srednjoj vatri oko 15-20 minuta dok paradajz ne omekša i smesa se ne zgusne.
Izblendajte smesu dok ne postane potpuno glatka, pa je vratite u lonac i dodajte jabukovo sirće, šećer, vodu, so, biber, kvasac, papriku, kajenski biber i korijander. Dobro promešajte.

Kuvajte na niskoj vatri uz povremeno mešanje oko 30-45 minuta, dok se kečap ne zgusne do željene gustine. Ako je previše gust, dodajte malo vode; a ako je previše redak, nastavite da kuvate dok ne postignete željenu gustinu.
Na kraju po potrebi dodajte još začina ili šećera.

Ostavite da se ohladi, pa prespite u čiste sterilisane tegle i čuvajte u frižideru do nekoliko nedelja.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I: