Sa 15 godina prvi put pevala na svadbi, iz anonimnosti izašla zbog poznatog muzičara: Ovako se proslavila Suzana Jovanović

f6ad06d167c295847602037be94b5149566eef5e

Proslavljena pevačica i supruga Saše Popovića, Suzana Jovanović rođena je 1969. godine u Beogradu, a odrasla je u selu Ralja kod Smedereva.

Prva četiri razreda osnovne škole završila je u Ralji, a od petog do osmog razreda išla je u školu u Radinac. U osnovnoj školi je bila odličan učenik i pevala u školskom horu.

SUZANA JOVANOVIC ZGS SNIMANJE 30042024 FOTO FILIP 85 ok 1

Njen talenat otkrio je profesor Predrag i to kada su spremali priredbu za dan škole. Dok je sa ostalim dečacima i devojčicama uvežbavala pesmu, Suzana kaže da je bila najglasnija, pa ju je profesor postavio za solistu.

Premda je uživala u pevanju, bila je stidljiva pa joj je ovaj zadatak vrlo teško pao. Kada je shvatila da može dobro da peva narodne pesme počela je da se prijavljuje na lokalna muzička takmičenja, a sa petnaest godina prvi put je pevala na svadbi.

119f74eeca986784f93ee6837e868eb65cbf1257

Srednju trgovačku školu završila je zbog roditelja, ali je oduvek znala da je njen životni put muzika.

– Znala sam da je muzika moj život. Školu sam završila zbog mame i tate, da mi ne zvocaju. jednostavno sam se raspitala šta se najbrže zašava, rekli su mi trgovačka i odlučila sam… e daj to ću upisati. Nakon toga sam krenula ozbiljno da radim i zarađujem i tada sam sakupila pare i finansirala sam svoju prvu ploču.

Još kao srednjoškolka počela je da se prijavljuje na takmičenja, ali priznaje da nikada nije osvojila prvo mesto. Uglavnom je bila druga ili treća. Otac je redovno vozio na nastupe, a na jednom od njih upoznala je legendarnog Boru Dugića, koji je odmah uvideo njen talenat i obećao da će joj pomoći da snimi pesmu koju je lično napisao.

397390608 1752208771960431 3306185027442171953 n

Sa osamnaest godina Suzana se ostvarila u ulozi majke i donela na svet svog sina Danijela, ali malo o zna šta se zapravo dešavalo u tom periodu i zbog čega je kasnije rešila da stavi tačku na ljubav sa svojim tadašnjim izabranikom.

-To je bila neka prva mladalačka ljubav, ozbiljna, znate ono kada vidite nekog i odlepite onako prvi put ozbiljno. Do tada su bile prolazne simpatije. Odmah sam se udala, rodila sina i još brže se razvela- isprčala je Suzana kojoj su roditelji bili tada najveća podrška i čuvali njenog sina dok je ona radila.

Zbog numere „Maramče svileno“ 1993. godine je od potpuno anonimne pevačice, postala ona čiji glas se mogao čuti i na radiju.

Iste godine snimila je album „Nekad si mi bio nada“ u izdanju izdavačke kuće „Diskos“. Na albumu se našlo osam pesama, od kojih su se izdvojile „Sele Jele, što se ne udaješ“, „Nekad si mi bio nada“, „Kaži mi, kaži“ i druge.

SUZANA JOVANOVIC ZGS SNIMANJE 20092023 FOTO FILIPok 1

Već 1994. godine Suzana je objavila drugi album pod naslovom „Rođeni u pravo vreme“ koji je uradila u saradnji sa Miletom Basom, osnivačem „Južnog vetra“.

Kada je tek počela da sarađuje sa Južnim vetrom kaže da je imala ogromnu tremu, jer su njihovi pevači Šemsa Suljaković, Dragana Mirković, Mile Kitić i drugi u to vreme „žarili i palili“ širom Srbije. Uprkos tome, Suzana se dobro snašla, a naslovna pesma postala je veliki hit, koji se i danas vrlo rado sluša. Ovaj album se smatra jednim od najuspešnijih u njenoj karijeri.

Tradiciju da svake godine objavljuje novi album Jovanovićeva je nastavila i dalje, pa je 1995. godine sa Južnim Vetrom objavila album „Poslaću ti ljubav“, a osim naslovne pesme, veliku popularnost stekla je pesma „Baš takvog te volim“ i „Oteću te nekoj“.

Sledeće godine je prekinula saradnju s Južnim vetrom i počela da sarađuje sa produkcijskom kućom „ZAM“. Te godine snimila je album „Plakala bih i bez suza“. I na ovom albumu je bilo osam pesama, a upravo je „Plakala bih i bez suza“ bila jedna od najslušanijih na radiju i televiziji. Osim te pesme, veliku popularnost su stekle numere „Zavodnik“, „Imati pa nemati“, „Džabe care“ i „Ne sme ništa da me slomi“.

sasa popovic i suzana jovanovic ok 1 1

Iste godine upoznala je i Sašu Popovića o kome je u početku imala mišljenje da je ženskaroš zbog nastpisa koje je čitala u novinama, da bi je ubrzo osvojio jednim šmekerskim gestom kada joj je hitno trebao prevoz do Jagodine gde je imala zakazanu tezgu.

Obradovala sam se kao dete, nisam mogla da verujem da će čovek da ostavi sve svoje obaveze i da dođe još u Jagodinu da me vozi. I naravno ja se oduševim gestom i pažnjom koju mi je poklonio– ispričala je jednom prilikom za Gran, a par je 1997. stao na ludi kamen.

Godine 1998. je izdala sedmi album pod nazivom „Didarla“. Na njemu se našlo deset pesama, a najslušanija je bila upravo naslovna pesma veoma veselog ritma. Osim nje veoma popularne su bile i „Sanjaš li me bar ponekad“, „Šta si sanjao mili brate“ i druge.

Naredne godine započinje saradnju sa „Grand produkcijom“ u čijem izdanju se u prodaji pojavio njen osmi album pod naslovom „Prsten sudbine“. Na njemu su se našle pesme „Đavo“, „Baš me briga“, „Princ“, „Caru carevo“, „Častiću te tugom“ i druge.

aleksandra popovic cerka sase

Posle toga je napravila kraću diskogafsku pauzu kada je 1999. rodila ćerku Aleksandru, pa je novi album pod nazvom „Blago za robiju“, takođe u izdanju „Granda“. I na njemu je bilo osam pesama, a slušaoce su posebno oduševile pesme „Neću niko da me žali“, „I da mogu što ne mogu“, „Baksuze“ i druge. Deveti muzički album Suzana Jovanović je objavila 2002. godine. Reč je o albumu „Ne izlazi sunce zbog tebe“ u izdanju „Grand produkcije“. Osim naslovne pesme veliku popularnost stekle su numere „Plavuša“, „Sokole“, „Prosjak“, „Pusti me da verujem“. Posle osam godina pauze kada je odlučila potpuno da se posveti porodici i deci, Suzana je deseti studijski album objavila 2010. godine pod naslovom „Ludilo

2012. godine objavila singl „Tetovaža“, a sledeće godine „Odavno ti nisam dobra“. Singl „Amajlija“ objavila je 2015. godine takođe u izdanju „Grand produkcije“, a dve godine kasnije izašla je pesma „Ti si meni sve“.

c835ae9d460d782fad254f0e10bb3762e577c41b

Nakon duze diskografske pauze Suzana je objavila novi album a sudeći prema komentarima ljudi može se reci da je ovo najzreliji album u dosadašnjoj karijeri. Dueti sa Viki Miljković, Peđom Medenicom i Sašom Matićem su se izdvojili na početku, a o spektakularnoj promociji održanoj u jednom ekskluzivnom prestoničkom hotelu se dugo pričalo.

Bez obzira na zavidnu karijeru i veliku popularnost koju ona i njen suprug imaju, za Suzanu mnoge kolege i novinari kažu da je dobra, poštena i skromna osoba. Za razliku od drugih poznatih ličnostim ona ne voli da je prisutna u medijima, i uglavnom gostuje samo kad objavi neku novu pesmu ili ima šta novo da kaže.

BONUS VIDEO- Suzana Jovanović o Saši Popoviću

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I :



Foto: Z.K.Munja,
Autor: S. Čumić