
Mramorni kolač od bundeve je poslastica iz emisije „Praktična žena“ koju do sada sigurno niste probali. Iako deluje komplikovano, sprema se lako i brzo, a ukus će sigurno očarati sve.
Mramorni kolač od bundeve

Sastojci:
- 240 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soda bikarbone
- 1 kašičica soli
- 200 g putera sobne temperature
- 180 g šećera
- 100 g jogurta bez laktoze
- 1/2 kašičice vanila ekstrakta
- 240 g sojinog mleka
- 50 g pirea od bundeve
- 3 kašike karamel sosa
- 3 kašike kakaa
- 3-6 kašike vode

Priprema:
Zagrejati rernu na 170°C. Podmazati kalup puterom. U velikoj činiji pomešajte suve sastojke (brašno, prašak za pecivo i soda bikarbonu). U manjoj činiji razmutiti kakao sa vodom dok ne dobijete koizinstenciju poput krema. Umutiti mikserom puter sa šećerom, a zatim dodati jogurt, vanilu i pola količine suve mešavine, pa sojino mleko i drugu polovinu suve mešavine. Podelite testo na dva dela. U jedan dodati kakao, a u drugo pire od bundeve i karamel. Naizmenično sipati u kalup jednu pa drugu smesu i na kraju uz pomoć štapića za ražnjiće napraviti šare. Kolač pečemo oko 1 h n 170 °C.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme
PROČITAJTE I: