Posni rolat sa kikirikijem: Idealna poslastica za predstojeće praznike (VIDEO)

kikiriki

Potrebna vam je brz i jednostavan dezert sa period predstojećih praznika i posta koji će deca obožavati, a ni starije neće ostaviti ravnodušnim? Ako je vaš odgovor da, onda je ovaj preukusni rolat pravi izbor za vas!

Sastojci za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 80 g mlevenog kikirikija
  • 80 g prah šećera
  • 1 kašika kakaa
  • 80g čokolade
  • 20g margarina
  • 100 ml vrele vode
Capture 23

Sastojci za fil:

  • 150 g kikiriki putera
  • 80 g margarina
  • 150 g prah šećera
  • 1 vanil šećer

Sastojci za glazuru:

  • 100g čokolade
  • 3kašika ulja

Priprema:

rolat 2

Otopiti čokoladu i margarin. U činiji izmešati keks, kikiriki, prah šećer i kakao. Kada smo sve lepo promešali dodajemo i otopljnu čokoladu, otopljen margarin i vrelu vodu i sve lepo sjedinimo. Sada je masa za koru spremna. Zatim pripremamo fil. Margarin sobne temperature, kikiriki puter, prah šećer i vanil šećer umutiti mikserom. Smesu za koru rastanjiti četvrtasto uz pomoć providne folije, zatim premažemo pripremljenim filom i urolamo. Uvijemo rolat u providnu foliju i odložimo ga u frižider na hlađenje.

Kada se rolat stegao odmotamo providnu foliju, Otopimo čokoladu sa uljem. Istopljenom i malo prohlađenom čokoladom prelijemo rolat. Ponovo odložimo rolat u frižider da se glazura lepo stegne. Nakon što se glazura stegla sečemo rolatiće željenih dimenzija.

U videu pogledajte ceo postupak pripreme:

PROČITAJTE I:

Foto: printscreen,
Autor: prakticnazena.tv