Konačno se isplatilo! Iz petog pokušaja stigla do finala „Zvezda Granda“, jedna Cecina rečenica promenila sve

SANELA HASIC 25 GOD. BANOVICIBIH 3

U našem narodu postoji izreka „Treća sreća“, ali je ovogodišnja finalistkinja „Zvezda Granda“ Sanela Hasić razbila mit o ovom narodnom verovanju.

Naime, ona je iz petog pokušaja uspela da se plasira u veliko finale najgledanijeg muzičkog takmičenja na Balkanu, a njena životna priča govori o tome da se upornost i borba isplate i da se na kraju uvek dogodi veliki rezultat.

SANELA HASIC 25 GOD. BANOVICIBIH 5

U velikom finalu nastupa pod rednim brojem 13, a sudeći po njenom dosadašnjim nastupima, izgleda da će razbiti i još jedan mit – da je ovaj broj baksuzan.

Talentovana devojka iz Banovića je ceo svoj život posvetila pesmi. Završila je srednju muzičku školu, svira harmoniku i klavir, dok je pevanje njena najveća ljubav.

IMG 6394 1

Još kao dete takmičila se na brojnim festivalima u Bosni i Hercegovini, a pravu popularnost je doživela kada je pre nekoliko godina prvi put pojavila na Grandovoj sceni. Njena mentorka je tada bila Ana Bekuta, a kako pravila nalažu da isti mentor ne može da se odabere dva puta, Sanela je ove sezone radila sa Svetlanom Cecom Ražnatović.

U ranijim izjavama za naš portal finalistkinja „Zvezda Granda“ isticala je da je njen najveći problem do sada bio pogrešan izbor pesama, pa zbog toga nije uspela do ostvari željeni rezultat.

U takmičenju je ranije stizala do trećeg kruga, a kada je ove sezone prošla nakon tog nastupa, nije krila sreću zbog toga što je uspela da ode korak dalje.

 Ponovo sam se prijavila jer jednostavno volim. Ovo je prvi put da sam prešla dalje od trećeg kruga. Tri godine sam pravila pauzu od takmičenja i mislim da sam konačno zaslužila ovo, stekla sam iskustvo za to vreme, radila sam i to je uticalo– rekla je ona tada za Grand.

Da svoje male greške koje ima u pevanju ispravi, potrudila se njena metorka Ceca Ražnatović koja je zajedno sa Sanelom birala pesme koje su je dovele do velikog finala u ovoj sezoni.

Ona mi govori da uzimam brze i energične pesme, i nikada nije prihvatila spore pesme. Pre sam birala pesme koje volim, ali više ne, jer mnoge od njih ne odgovaraju mojoj boji glasa, trilerima i sposobnostimaMislim da je problem ranije bio u meni, što nisam bila sposobna da izabarem sebi pesme koje će im odgovarati. Sada imam savršenu mentorku koja mi je pomogla u tome i evo rezultata– tvrdi ona.

Capture 91

Najveća podrška pred mentorke, bili su joj otac, brat i dečko koji su je u svakom krugu zajedno sa Vojom Nedeljkovićem bodrili iz sobe emocija, a ta podrška je uticala da skoro svaki put osvoji maksimalni broj glasova.

 Otac i brat su mi najveća podrška. Uvek sam imala maksimalan broj glasova i u redu je nadati se finalu. Narod me malo više prepoznaje, a tek koliko će se promeniti kada se završi sve– istakla je.

Od svoje mentorke dobila je i jedan savet koji će pamtiti do kraja života, a koji joj je pomogao da se danas nađe među 17. najbolji pevača.

sanela hasic intervju

– Da za ovih pet minuta dam dvesta posto sebe i pokažem da mogu– to je savet koji je Ceca dala Saneli, a koji je ona primenila.

Tokom takmičenja birala je pesme koje najviše pristaju njenom glasu, a gotovo u svakom krugu se našla po jedna numera Dragane Mirković i Šemse Suljaković koje je ona izvodila na maestralan način. Žiri je u komentarima tvdeio da je ona jedina pevačica u sezoni koja neguje oavj muzički stil i da je našoj sceni potredbo još talenata kao što je Sanela Hasić.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković