Ovo meksičko jelo ćete obožavati, jer osim što je preukusno, takosi bez mesa i izgledaju savršeno.
Takose, inače, možete da kupite u prodavnici, a možete i sami da ih napravite, a recept je toliko jednostavan da ćete ga olako napraviti.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj specijalitet, kao i detaljan način pripreme.
Sastojci:
- 50g sojinih ljuspica
- 100ml povrtnog bujona
- 40g mlevenih oraha
- 1 kašika ulja
- 1 crveni luk
- 4 kašike soja sosa
- 250g salsa sosa
- so i biber
- mlevena paprika
I još:
- 4 tako školjke ili tortilje
- Zelena salata
- crveni luk
- šolja kuvanog kukuruza
- 4 kašike grčkog jogurta
- peršunov list
Sastojci za gvakamole sos:
- 1 avokado
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- so i biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- sok od pola limuna
Priprema:
Sojine ljuspice potopite u bujon na desetak minuta. Propržite seckani luk, pa dodajte natopljene ljuspice soje, salsu, mlevene orahe i začinite te ukrčkajte nekoliko minuta.
U blender stavite sastojke za gvakamole sos i umutite dok ne dobijete gladak sos.
U takose ređajte gvakamole sos, neki list zelene salate, pa sos sa sojinim ljuspicama, malo kukuruza, grčkog jogurta i luk sečen na kolutove i ukrasite svežim peršunom.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.
NE PROPUSTITE I: