Zbog jedne pesme Barbike uzimaju vrtoglavu cifru: „Uz nju bakšiš samo leti“

BARBIKE GP SNIMANJE 14032023 FOTO MUNJA 39

Od kada su bile deo takmičenja „Zvezde Granda“ pa do danas popularne Barbike žare i pale estradnom scenom, a posebno na privatnim veseljima gde uživaju status kraljica bakšiša.

Ipak, Grandova scena im je posebno draga budući da su na njoj napravile prve korake.

-Što se ne vrati ponovo vreme takmičenja?! (smeh) Ja bih želela da ponovo budem deo „Zvezda Granda“! Mnogo je bio lep posećaj, velika scena, kamere i taj adrenalin. Volim i dalje da gledam i pratim takmičenje, zapravo obe gledamo kad god imamo vremena- priznala je Barbika.

S obzirom da nastupaju širom regiona, Barbike su otkrile ono što mnoge zanima- koja pesma je najtraženija na njihovim nastupima.

-Većinom traže naše pesme, posebno našu prvu i poslednju pesmu „Ženi majka svoga sina“. I naravno ne može bez pesme koju imamo sa Dragim Domićem, ali definitivno najveći bakšiš leti uz numeru „Pustite me da se napijem“- otkrile su sestre.

BARBIKE GP SNIMANJE 14032023 FOTO MUNJA 44

Podsetimo, Barbike su nedavno otkrile da na njihovim nastupima lete šuške, ali da se ipak, pre nekoliko godina više razađivalo nego danas.

-Ranije je bilo da baci koliko ko hoće, a danas se to svelo na neki fiksni iznos. Retko kad neko da neki veći bakšiš – objasnile su pevačice i dotakle se romskih svadbi gde su svakog vikenda glavni gosti.

-Pa zaradi se više para na romskim svadbama, odgovor je jednostavan. To je zato što se duže radi, pa je i logično. Ume da potraje i po 48 sati. Sve počinje u 9 ujutru, u kući. Skupe se gosti, ide vezivanje kumova, to su ti takozvani običaji banatske svadbe. Jednom smo ostali od 9 ujutru do 9-10 sutradan ujutru, puna 24 sata. Ali isplatilo se – otkrile su Barbike.

BARBIKE GP SNIMANJE 14032023 FOTO MUNJA 55
Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović