Login/Registracija

Ulični svirač iz Bihaća bori se za titulu u „Zvezdama Granda“: Prekretnica u životu Dženana Rakića, pred finale šokirao odlukom (VIDEO)

0A0A3013 1

Dženan Rakić nije ni sanjao da će da dođe do samog finala „Zvezda Granda“. Izgleda danas neverovatno, ali ovaj šarmantni Bosanac karijeru je započeo kao prvi ulični svirač u svom rodnom gradu.

Dženan je svoje prve muzičke korake napravio na trgu Bihaća, te je sa 16 godina izašao na ulicu sa gitarom i svoje umeće predstavio sugrađanima.

-Moje sviranje na trgu u Bihaću je krenulo kao dečija igra, tako što sam na snimcima na internetu video kako u evropskim metropolama, na svakom ćošku, klinci sviraju, pevaju, slikaju, plešu, pa sam hteo da sve to i Bihać vidi. Sa svojim znanjem iz muzičke škole, a s obzirom na to da sam tada bio još srednjoškolac, izašao sam na trg, uzeo svoju lepu gitaru i počeo da sviram. Sve to mi se osladilo i tako sam se i zaljubio u javni nastup – rekao je Dženan jednom prilikom za Grand.

IMG 0630

Prvu ljubav razvio je kasnije svirkama sa bendom, i vremenom je, kako je rastao, prešao u klubove i kafane.

Za sebe Dženan u šali kaže da je po obrazovanju muzičar opšte prakse, dok se u slobodno vreme bavi ugostiteljstvom, koje je zaslužno i za njegov humor.

-Imam tu ludost zbog muzike ali i zbog kafane – rekao je Dženan.

Osim što ga podržava mentor Đorđe David i Viki Miljković je u nekoliko navrata rekla da navija za njega, a mnogi su njegov stil pevanja poredili sa učesnikom jedne od prethodnih sezona Isakom Šabanovićem.

DZENAN RAKIC 23 GOD. BIHAC 11

Ovaj visoki Bosanac zapao je za oko i nekim pripadnicama lepšeg pola, a kako ne bi imao problema kod kuće tokom takmičenja je verio svoju devojku kojoj planira da izgovori subonosno „da“ odmah nakon završetka takmičenja.

Nekadašnji ulični svirač ispričao je koliko mu se život promenio otkako učestvuje u „Zvezdama Granda“.

-Žene su oduševljene. Autogrami su već izumrla kategorija. Sada je fazon selfi, i naravno poruke na fejsbuku, Instagramu i svim drugim društvenim mrežama. Pišu mi svuda gde imam naloge, i muškarci i devojke. Trudim se da odgovorim svima koji mi pišu ili me taguju na slici, ali je fakat da nije uvek lako – rekao je Dženan i objasnio kako je morao da pojača podršku kod kuće.

DZENAN RAKIC 24 GOD. BIHACBIH 1

-I dalje je otac, bend i devojka koja više nije devojka nego je verenica, ali čekamo da se završi čitava priča u vezi sa takmičenjem. Po završetku „Zvezda Granda“ idem kod matičara – otkrio je Dženan.

Ovo je tako reći morao da uradi, s obzirom da je sve iznenadilo kada je baladu „Ako tražiš nekoga“ pevao Sanji Kužet netremice gledajući u nju, i za koju je rekao da ga posebno inspiriše.

Mladić je na neki način i ispunio svoj san, s obzirom da u najgledanijem šou programu u regionu izvodi muziku koja mu se i lično najviše dopada, jer su mu muzički uzori Mladen Vojičić Tifa i Pero Galić iz Divljih jagoda.

Kandidat je otkrio da se možda u sve umešao i njegov muzički ukus, s obzirom da sluša neku „tvrđu“ muziku:

-Privatno slušam dosta tvrđi zvuk. I Divlje jagode koje su iz hard roka, „Vajt snejk“, „Gans en rozis“ i dosta naših bendova koji su „hard en hevi“, a ne mirniji.

Dženan je priznao i da ne ide uvek baš sve po njegovom, kao kada je morao da ofarba šminkom bukvalno celu glavu.

-Moja verenica je bila frapirana kada me je videla ovakvog, još sa suknjom. Ali na kraju joj se dopalo – priznao je Dženan koji uspeva na sceni da bude sav svoj, a mnogi članovi žirija saglasni su kako je ovaj dvadesettrogodišnjak već izgrađeni pevač koji ima svoj stil.

DZENAN RAKIC 23 GOD. BIHACBIH 16

– Ne imitiram nikoga jer ja želim da budem Dženen Rakić, ne Isak Šabanović, ne Masimo, ne neko drugi. U svakoj sezoni ima po neki roker, možda nas zato povezujuali ne znam odakle to da kopiram – objasnio je takmičar koji je spreman da pruži svoj maksimum u velikom finalu koje je na programu u subotu 24. juna od 21 sat na TV Pink.

Pogledajte nastup Dženana Rakića iz jednog od prethodnih krugova:

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić