„Ošišala sam kosu, izgubila sebe“ Naida Bešlagić o borbi sa rakom: „Sve je nestalo dolaskom jednog papira“

naida bešlagic bolest

Niada Bešlagić proslavila se učeščem u „Zvezdama Granda“ davne 2014. godine, nakon čega se povukla iz medija i posvetila porodičnom životu.

Međutim, malo ko zna da Naida bije najtežu životnu bitku. Naime, pevačica je prošle godine saznala da boluje od kancera, a sada je rešila da progovori o svojoj borbi.

-Ja sam Naida, ćerka, sestra, supruga i majka. Niz je mnogo duži, ali tu ćemo se zaustaviti jer sam i neko ko je preživeo kancer. Da, kancer. Protekla godina za mene je bila godina iskušenja i godina borbe. Od kraja marta 2023. moj život je dobio potpuno novu dimenziju. Sve ono što sam bila do tad je nestalo dolaskom jednog papira. Nakon dijagnosticirane ciste na jajniku (endometrioza) kao jedan sasvim normalan sled bila je operacija bez ikakvih nagoveštaja da nešto nije u redu. Dolaskom patološkog nalaza 13.04.2023. moj dotadašnji život u momentu se ruši. Tuga, strah, očaj, razočarenje…smjenjivale su se razne emocije- počela je priču Naida.

naida bešlagic bolest

Naida Bešlagić bolest – Svi detalji najteže borbe

Bezbrižan porodični život koji je vodila u jednom danu potpuno se promenio, a tok pevačicinog života se potpuno preokrenuo.

-Usledile su hemioterapije od 6 ciklusa prema preporuci više doktora, koje nisu bile nužne, ali za moje dobro i kvalitetniji život u budućnosti svakako preporučljive. Isplakala sam se i nastavila dalje jer kroz život sam uvek išla afirmativno i bez neke drame. U redu, dešava se možda nešto jako loše, ali ja sam borac i moram se izboriti sa svime što mi život daje. Sećam se odlaska na prvu hemioterapiju. Gledala sam sve te ljude, posmatrala ih i na neki način vodila intervjue sa njima. Razgovarala, želela sam čuti iz prve ruka šta se dešava nakon primljenje terapije- nastavila je Naida.

Ipak, njen mir je kratko trajao. Usledile su posledice agresivnih terapije sa kojima se borila kao prava lavica.

-Drugi šok se desio 11.06.2023. kada mi je kosa počela mahom opadati kao posledica hemoterapije. To je bio težak trenutak za mene kao ženu jer u momentu gubite sebe, gubite sve ono što vas simbolizuje kao ženu. Sledećeg dana teška srca pristajem na šišanje svoje duge kose. Kose, koja je imperativ jedne žene i simbol ženstvenosti. U tom momentu se osećate kao da vam neko prisilno trga iz života sve ono što ste do tad bili. Nakon par dana tugovanja i prihvatanja ove teške situacije odlučila sam da ne želim da se predam i da želim ići kroz ovu borbu kao ratnik koji pobeđuje. Nisam prihvatala ulogu žrtve, niti sam bila žrtva u vlastitim očima. Razmišljala sam o sebi kao zdravoj ženi, te da je to stanje koje treba da prevaziđem i nešto što ce biti juče. Život sam nastavila kao da se ništa ne dešava, radila skoro sve ono što sam i pre. Bila sam vedra, pozitivna i živela sa ubeđenjem da mi nije ništa- ispričala je Naida.

IMG 8770

Uprkos svim nedaćama i svemu što je prošla, sada nakon izlečenja od opake bolesti Naida Bešlagić spremna je da pomogne svima koji su nažalost prošli i prolaze sve ono kroz šta je i ona.

-Meni je mnogo značilo da vidim i pročitam pozitivan ishod u borbi sa karcinomom, zato dižem svoj glas jer znam koliko je to važno ljudima koji prolaze kroz najteže borbe. Spoznala sam svoju unutrašnju snagu i stanje uma. Shvatila sam koliko jaka mogu biti, toliko da iznesem sve ovo uz osmeh i pozitivnu energiju jer sam birala da kroz ovu borbu idem pozitivno i energično. Biram da nešto iz ovoga naučim i da ovo bude period dobrih lekcija. Rak te nauči mnogim lekcijama. Pre svega da ceniš sitnice, da ceniš životnu radost. Rak nam pokazuje našu otpornost čak i u trenucima kada se osećamo najslabije. Odlučila sam da budem zdrava jer nemam pravo da budem loše, imam samo jedan život i moram ga proživeti najbolje moguće. Ono što vas bolest nauči takođe jeste, da imate momenat ‘sada’, da ne možemo budućnost kreirati preko sadašnjosti, a da osvrtanjem u prošlost postajemo previše anksiozni i to je poenta cele priče. Živi i bori se sada! Ti to možeš!- poručila je hrabra pevačica.

BONUS VIDEO: Tužna priča Dejana Draškovića

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović