Login/Registracija

Fotografije skrivane godinama: Trljaćete oči zbog transformacija Đorđa Davida

Godinama unazad publika ima prilike da gleda Đorđa Davida u žirijskoj stolici „Zvezda Granda“, ali malo je onih koji znaju kako je roker nekada izgledao.

Iako se i danas ne libi da eskperimentiše sa stajlinzima i pojavi se u komadu garderobe za koji bi malo ko imao hrabrosti, Đole je nekada izgledao potpuno drugačije.

Z. K. Munja

Vitku figuru je zadržao, ali ne i dugu plavu kosu koja je godinama bila deo njegovog imidža.

Vremena kad su ljudi imali stav, karakter, i kad se nisu stideli svog opredeljenja. Kad se nije kalkulisalo! I kada prijatelja nije određivala ni “ Zvezda“ ni „Partizan“, ni „Dinamo “, ni „Hajduk“, već to da li si čovek ili ..čka. I dalje se podržavamo,mi navijamo jedno za drugog!- rekao je roker svojevremeno za period kada je počinjao svoju karijeru.

Svoj muzički put Đole je započeo kao deo čuvene grupe „Generacija 5“, a rokenrol je ostao njegov način života.

Z. K. Munja

Mnoge momente, ali i sve do sada neviđene fotografije zabeležio je ko drugi nego Zoran Kuzmanović Munja koji je bo svedok rokerovog muzičkog puta, od samog početka pa sve do danas.

Z. K. Munja

Podsetimo, svojevremeno je Đorđe govorio o teškim momentima koje je prošao u svom životu, a posebno o periodu nakon gubitka oca koji je za njega bio jedna od najvažnijih životnih lekcija.

– Kad izgubiš idola u tim godinama, osećaš se potpuno izgubljeno, nesigurno, kao da nisi svoj i tražiš utočište u onima koji su slatkorečivi. Otišao sam u nekom trenutku pod led, samo heroin nisam probao. To je trajalo godinu dana, vrlo intenzivno. Zahvaljujući sportu i porodici, a nakon što sam video kako mi odlaze prijatelji, odlučio sam da pronađem izlaz. Mnoge od njih sam ispratio na onaj svet, bilo je tu dece mnogih poznatih ličnosti, predsednika država i predsedništa i svaka smrt je izazivala bol i potvrđivala da sam ja na dobrom putu tim što sam se opredelio za umetnost i za čist način života – ispričao je za Grand.

Z. K. Munja

BONUS VIDEO

POGLEDAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović