Login/Registracija

EKSKLUZIVNE FOTKE ALINE: Bila FRAJER I PO, a sad pleni energijom žene: „Morala sam da prihvatim sebe“

Alina Juhart iz Slovenije postala je prava senzacija, nakon što se prošle subote pojavila u „Zvezdama Granda“, gde su je mnogi okarakterisali kao transrodnu takmičarku. Iako je rođena kao muškarac pod imenom Alino, pre četiri godine rešila je da postane žena, iako još uvek nigde nije potvrdila da je zvanično promenila pol.

Ja nijednom nisam rekla da sam transrodna osoba, jer meni taj prefiks ne treba. Ne verujem u kategorije, mada mi je u isto vreme i razumljivo, jer ljudima to nekako mora da se objasni. Ja sam žena i tako živim nekoliko godina, možda mi je samo drago da se konačno o tome priča. Želim da pokažem ljudima da LGBT osobe nisu ništa strašno, ne želimo nikome ništa loše, samo želimo da živimo u miru, ljubavi i slobodi kao svi ostali – istakla je Alina za Grand.

Zbog velike pažnje koju je izazvala u javnosti i dalje se priča o tome kako je izgledala kao muškarac, a redakcija portala Grand došla je u posed njenih fotografija iz tog perioda.

Alina je od malena bila drugačija, volela je da eksperimentiše sa stajlingom i frzurom, pa je tako jedno vreme furala i čirokanu, što je i potvrdila za Grand.

U periodu dok je bila muškarac učestvovala je u Izboru za pesmu Evrovizije u Sloveniji i u tome je imala veliku podršku svojim najdražih, kao i sugrađana.

Sa širokim osmehom, specifičnim imidžom i neverovatnom energijom, Alino je bio miljenik ženskog društva.

Osim što je bio lep muškarac, umeo je da osvaja žene glasom i emocijom, budući da je stalno pevao.

-Pevam od malena, ali pre tačno 11 godina sam počela. Učestvovala sam na izboru za Evroviziju i tada sam pevala pesmu Ejmi Vajnhaus „Valerie“. U međuvremenu sam morala da prihvatim sebe i muziku sam ostavila sa strane, ali sam joj se uvek vraćala, jer mi je upravo muzika u isto vreme bila i uteha – istakla je Alina za Grand.

Iako je već tada osetila da je posebna, Alina ipak nije imala hrabrosti da iskorači u javnost kao žena, sve dok jednog dana nije odlučila da sluša svoje srce i osećaje.

-Mislim da sam kao mala samu sebe najviše osuđivala, jer je to mnogo teško, to su osećaji koji ne mogu rečima da se opišu. Deca možda i jesu nekad bila surova, ali sam ja nekako uvek bila svoja da to nisam ni primetila. Nisam nikad osetila preteranu mržnju svojih vršnjaka, jer sam uvek bila iskrena, puna ljubavi i razumevanja– ispričala je takmičarka koja krug prijatelja iz detinjstva nije promenila ni dan danas.

Tokom procesa prihvatanja sebe Alina je imala problem sa unutrašnjom borbom koju je godinama vodila. Ipak, u tome je imala veliki oslonac od njenih najdražih, oca i brata koji su joj i dan danas bezrezervna podrška.

-To je proces, pa i dan danas posumnjam u sebe. Znate, to nije lak život. Ponekad kad šetam ulicom, ljudi me gledaju, pa onda čuju glas, a ja moram da objasnim ljudima o čemu se radi. Meni ništa nije teško, pa ni da im objasnim, ali pre svega želim da pokažem da sam normalna žena koja voli da se ljubi, grli, da voli i živi život punim plućima– rekla je Alina.

Danas tvrdi da joj sve ide lako, prvenstveno jer je svesna sebe i svoje ženstvenosti, isto kao i svog pevačkog talenta.

-Za pevanje mi nekako više leži pop, a za slušanje oba – i pop i folk. Ja bih volela svih srcem da se oprobam i u folku, ali se bojim da bi teško usvojila te trilere, odnosno nisam sigurna da to odgovara mom glasu – istakla je Alina za Grand.

BONUS VIDEO: Prva ispovest transrodne pevačice iz „Zvezda Granda“

Foto: L.Cvetković/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić