Duo Grand broji SITNO DO TAKMIČENJA:“Evo zašto je baš nas izabrao Popović za Evroviziju“ (VIDEO)

NENAD OSMANOVIC I ALEKSANDAR SIMIC ZG SNIMANJE 23012023 FOTO MUNJA 1

Kreativni direktor Grand produkcije Saša Popović ispunio je obećanje koje je dao prošle godine u jednoj od emisija „Zvezde Granda“. Naime, u samoj zavšnici takmičenja, Popović je najavio da će Nenad Osmanović i Aleksandar Simić biti u trci za ovogodišnju pesmu koja će predstavljati Srbiju na Evovoziji. Duo Grand sa pesmom „Viva la vida“ nastupaće u drugoj polufinalnoj večeri pod rednim brojem 14, a pripreme za nastup bliže se završnoj fazi.

Nenad i Aleksandar sada su otkrili zbog čega je baš njih dvojicu predložio Saša da uđu u trku za prestižno svetsko muzičko takmičenje.

-Iskreno sam bio iznenađen. Aleksandru je već u drugom krugu Saša rekao da ima pesmu za njega za Evroviziju, ali nije znao sa kim će da je peva. Mene je pozvao u polufinalu i onda smo kasnije nas dvojica krenuli kod Raleta u studio i počeli da radimo na ovoj pesmi. Iskreno nismo znali da će biti takva pesma, miks narodne muzke, popa, opere. Nismo očekivali rok, koji ulazi u refrenu – rekao je Nenad u emisiji Grand magazin.

I Aleksandar je priznao da je bio zatečen, i da ga je iznenadila mešavina muzičkih stilova

-Moglo bi se reći da je miks svega. Ali kada smo prvi put čuli pesmu na „laj laj laj“ zvučala je drugačije. Nismo imali tekst tada. Nismo ni znali o čemu će u pesmi da se radi – ispričao je Aleksandar, a sa njim se složio i Nenad:

-U stvari smo skontali u čemu je fora tek kada smo otišli u studio.

Aleksandar je objasnio i zašto je njihov pesma poslednjih dana osporavana, slično kao što se dogodilo Konstrakti prošle godine.

-Mislim da se dešava prvi put da neko peva operu na toj sceni Izbora za Pesmu za Evroviziju. Drugačije narod gleda jer ima dosta miksa i mora par puta da se odsluša pesma da bi ušla u uši. Slično se dešavalo prošle godine i sa Konstraktom nakon prvog slušanja. Dok shvatimo poentu pesme potrebno je vreme, morate kockicu po kockicu da je razumete – objasnio je Aleksandar i naglasio da obojica osećaju veliku odgovornost.

-Veliki je teret jer smo dobili pesmu koju je Saša Popović čuvao 11 godina – dodao je Aleksandar i objašnjava da treba na sceni da daju sve od sebe i da ne razmišljaju unapred o plasmanu.

Na direktno pitanje da li će ukoliko se plasiraju na Evroviziju povesti i Sašu Popovića obojica u glas i uz osmeh odgovaraju:

-Pa moramo!

Šta su još ispričali Aleksandar i Nenad pogledajte u videu ispod teksta.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić