Život Đorđa Davida obeležio je niz tragičnih događaja: Poroci, gubitak roditelja, nesreće: „Sada je cela priča svedena na dete, Anu i rokenrol“

Đorđe David tragedije
Đorđe David tragedije

Đorđe David proživljava teške dane nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna žena izgubila život, a roker ne može da se oporavi od šoka. Pevač i njegovi najbliži trenutno prolaze kroz agoniju koja ga je zadesila, a ovo je nažalost još jedan težak trenutak nakon turbulentnih događaja koji ga prate tokom celog života.

David je jednom prilikom otvorio dušu za Grand i iskreno govorio o tinejdžerskom periodu i stasavanju u mladića u odrastanju u čuvenim novobeogradskim Paviljonima, ali i o borbi sa porocima u koje se upleo spletom određenih životnih okolnosti.

djordje david kasnio na snimanje 2

Đorđe David tragedije

Kako potiče iz porodice u kojoj su članovi uglavnom bili pravnici, ekonomisti i lekari, tako mu je i otac, inače zvanično savetnik u kabinetu nekadašnjeg moćnog političara Dragoslava Draže Markovića, bio veliki uzor i model kako bi muškarac trebalo da izgleda i zvuči. Pogibija oca u nerasvetljenoj saobraćajnoj nesreći kojoj je prisutvovao, jer je i sam bio u tim kolima, sa svega 14 godina izazvala je veliku taumu kod njega.

-Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila, a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi– irpsičao je za naš portal.

Ovako je DJordje David govorio pre saobracajne nesrece
Đorđe David tragedije

Ubrzo je postao deo lošeg društva i ušao je u svet poroka.

– Kad izgubiš idola u tim godinama, osećaš se potpuno izgubljeno, nesigurno, kao da nisi svoj i tražiš utočište u onima koji su slatkorečivi. Otišao sam u nekom trenutku pod led, samo heroin nisam probao. To je trajalo godinu dana, vrlo intenzivno. Zahvaljujući sportu i porodici, a nakon što sam video kako mi odlaze prijatelji, odlučio sam da pronađem izlaz. Mnoge od njih sam ispratio na onaj svet, bilo je tu dece mnogih poznatih ličnosti, predsednika država i predsedništa i svaka smrta je izazivala bol i potvrđivala da sam ja na dobrom putu tim što sam se opredelio za umetnost i za čist način života – ispričao je jednom prilikom Đorđe za Grand, a odluka da ukine sve poroke odnosila se i na njegovo konzumiranje alkohola.

Đorđe David tragedije

-Alkohol uopšte ne pijem i to prvo pijanstvo ću dobro zapamtiti jer sam mislio da je to to. Imao sam osamnaest i po godina, WC šolju sam zagrlio i nisam je puštao jedno dva i po sata. Poučen tim iskustvom rekao sam nikad više. Posle toga bio je jedan moj rođendan gde sam napravio ozbiljnu glupost za moj rođendan. A pošto sam ispao tako glup i zelen počeo sam da pijem za moj rođendan, i to u trenutku gde me je moja sadašnja partnerka šmekerski vređala. To je bilo moje drugo pijanstvo koje se završilo tako što sam legao u krevet i vrtelo mi se sve. I stomak, i krevet i plafon. Opet sam se družio s WC šoljom vrlo intenzivno. Baš smo bili onako intimni i posle toga sam rekao sebi da više za alkoholom u životu potrebe nemam – rekao je Đorđe.

Glavna figura u njegovom odrastanju ubrzo je postala majka koja je lavovski podnela njegovo teško odrastanje bez oca.

-Detinjstvo mi je bilo lepo zahvaljujući majci, koja je bila prava rokenrol mama. Čuvala je moje dečaštvo i nepristajanje da odrastem time što je sve pokrivala kad zafali, kad nema posla. Do svog zadnjeg dana. Moja sestra je teško podnela trenutak kada je otac poginuo i nije se sa tim pomirila do kraja života. Majku sam sahranio 2013. a sestru 2017. godine. Sada je cela priča svedena na dete, Anu i rokenrol – ispričao je ranije roker.

djordje david u studiju 3
Đorđe David tragedije

Roker je umesto poročnog života najpre odabrao onaj sportski, a potom i umetnički. 

Upored sa sportskom, a zatim i muzičkom karijerom gradio je i glumačku. Glumu je zavoleo još kao dečak, zato i ne čudi što je 1983. godine upisao Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića, i to u generaciji zajedno sa Anicom Dobrom, Goranom Radakovićem i Nebojšom Bakočevićem.

-Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala Radio Televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i drugeMoj otac je bio član saveza komunista, i dok su svi gledali da zabodu neku lovu i vikendice, njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu i smrt oca me je negde opredelila za umetnost, uprkos tome što su svi u porodici bili akademski obrazovani ljudi, doktori, ja sam rešio da se bavim onim gde mi sloboda dozvoljava da budem svoj –istakao je Đorđe za Grand.

DJORDJE DAVID PORODICA

Glumio je u brojnim predstavama kao i u filmovima „Šmeker“, „Tamna strana Sunca“ i „Prokleti pas“. Pojavio se i u serijama „Doktorka na selu“, Vuk Karadžić“ i „Sinđelići“,a  uporedo sa tim gradio je i svoj muzički put a široj javnosti postao je prepoznatljiv kao novi pevač rok sastava „Generacija 5“. Mada je imao priliku da gradi svetsku karijeru, roker je izabrao da to bude u Srbiji.

– Bio sam u Americi kad sam saznao kada će biti bombardovanje Srbije, još kad ta vest nije bila u medijima. Vodeći se time da su mi ovde prijatelji, da mi tad bila majka ovde već bolesna, sestra, grob oca, ja sam se vratio u Srbiju, iako su mi u Los Anđelesu govorili da sam lud i da mi se otvaraju vrata jednog svetskog benda. Ali ne vredi, srce me je vuklo u Srbiju, jer sam znao da preti opasnost i nisam mogao da dozvolim da ne budem uz majku, sestru i prijatelja – ispričao je Đorđe i dodao da ga je više prihvatio muzički svet nego glumački, kao i da su glumci dosta sujetniji.

DJORDJE DAVID ZG SNIMANJE 30102023 FOTO MUNJA 4 ok

Danas niže uspešne nastupe sa svojim bendom „Death Saw“, a na nastupe često pozove i Zvezde Granda profilisane u rok muzičkom žanru sa kojima radi poslednjih godina i prenosi im vrlo vešto svoje znanje i bogato iskustvo.

BONUS VIDEO: Đorđe David progovorio o porodici i kolegama

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić