Login/Registracija

Đorđe David zamenio Havijera Bardena: „Najsrećniji sam na svetu, to je za mene ozbiljno priznanje“

Nakon uspešne saradnje sa produkcijskom kućom Dizni i nakon sinhronizacije dečijeg crtanog filma „Lepotica i zver“ gde je Đorđe David glumački i pevački pokrio lik Gastona što je druga glavna muška uloga, ovog puta su ga ljudi iz produkcije zvali na audiciju na kojoj je i prošao kako bi radio sinhronizaciju animiranog filma „Mala sirena“.

Ovog puta Đorđe će glumiti lik Tritona koga je u originalnoj verziji odradio Havijer Barden.

Premijera ovog ostavrenja zakazana je za maj, a Đorđe David ističe da je presrećan.

Trenutno sam najsrećniji na svetu jer je to ozbiljno priznanje za mene kao nekoga ko oseća taj posao i ume da radi. Vrlo je važno da svojim glasom pokriješ pre svega ono što se zove pomeranje usana iako se sinhronizuje na maternjem jeziku, zatim da pokriješ emociju i sve ono što mimika lica na slici ima – objasnio je Đorđe, pa dodao:

Glas mora da bude apsolutno kompatibilan sa svim tim relevantnim stavrima da bi to uopšte moglo da prođe u bioskopu. Velika je čast za mene i ljude iz produkcije koji su apsolutno prezadovoljni poslom koji sam odradio.

Đorđe je najavio i u budućnosti saradnju na novom projektu sa ovom produkcijskom kućom.

Već su mi predložili jednu veliku stvar za još jednu sinhronizaciju, ali otom potom. Na glumačkom planu makar i na ovaj način uspevam da napravim priču kojoj se izuzetno radujem – istakao je roker.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk