Login/Registracija

Đorđe David otkrio kako je upoznao OVOG VELIKOG DRŽAVNIKA: „Zapamtiću do kraja života u nozdrvama taj fantastični miris“ (VIDEO)

Pevač Đorđe David jedan je od malobrojnih osoba koji su imali prilike da još kao dete lično upoznaju „sina naših naroda i narodnosti“ Josipa Broza Tita. Nekadašnji predsednik bio je strah i trepet po Đoletovom priznanju, a on je do maršala došao sasvim slučajno sa nepunih 11 godina. Taj neočekivani i spontani susret i do dan danas je ostavio utisak na njega.

-Ćale koji je bio njegov tajni savetnik išao je u jednu od Titovih rezidencija i poveo je i mene. Sačekale su me tete u borosanama, vrlo zgodne, sve do jedne, i sve su imale one kapice koje sam ja zvao savijeni kartoni na glavi… Ali Tito je imao ukusa, ne možete da verujete! Bila je tu ogromna vitrina prepuna kolača i naravno, čim sam video da je ćale zatvorio vrata iza sebe, ja odem direktno na vitrinu. Šta sam pokazao prstom došlo je do mene – započeo je priču Đorđe i opisao kako je onda usledilo do upoznavanja.

-Kada se taj sastanak između oca i maršala završio, onda je on došao mene da pita kakav sam, šta sam, gde sam, ko sam. Imao sam prilike da upoznam tog čoveka. Samo ću zapamtiti do kraja života u nozdrvama taj miris. Mirisao je zaista fantastično! Pamtim i ogromnu prstenčinu na njegovoj levoj ruci. I slatkorečivost maksimalnu. A onda porasteš i shvatiš da je on u stvari bio čarobnjak. Lik iz bajke. Da je bio sve to nešto što mi nismo mislili da zapravo jeste.

Član žirija „Zvezde Granda“ otkrio je i kako su deca u to vreme doživljavala nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, kao i šta su im odrasli govorili o njemu.

-Retko ko može da se pohvali od dece da je na taj način intimno došao u kontakt sa čovekom koji je tada bio strah i trepet jer su nam govorili da drug Tito voli decu, da drug Tito voli majke i da je drug Tito voleo i životinje. Da je drug Tito voleo sve živo. Mogu da kažem da sam jednog od tih svetskih istorijskih Atila upoznao, a to je bio Tile – ispričao je Đorđe u emisiji „Praktična žena“.

Pogledajte šta je još Đorđe otkrio o sebi:

Ne propustite i:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić