Login/Registracija

Da nije PEVAČ, bio bi FUDBALSKA ZVEZDA: „Igrao sam sa Edinom Džekom, nisam imao sreće“

Adnan Nezirov danas je jedan od najtraženijih pevača iz postave „Zvezda Granda“, a malo ko zna da je pred njim pre pevačke bila i više nego uspešna fudbalska karijera. Od malih nogu, zapravo od osme godine krenuo je u školu sporta i želeo samo jedno, da ide putem fudbala i da zahvaljujući lopti obiđe ceo svet. 

Za Grand Online pevač je prvi put govorio o svojoj najvećoj ljubavi, svim profesionalnim školama koje je pohađao i otkrio šta ga je sprečilo da postane golman.


– Ceo život, zapravo celo svoje odrastanje sam posvetio fudbalu, treninzima i sportu, prošao sam sve profesionalne škole za golmana. Bio sam i u pionirima, u kadetima i u seniorima sve do prve ekipe (smeh), igrao za klub „Jedinstvo“ u Bihaću, čak sam odigrao i nekoliko turnira u Austriji, Velsu, Nemačkoj… Danas mogu da kažem da sigurno da nisam pevač, postao bih fudbalska zvezda – započinje svoju priču Adnan koji je već 25 godina u sportu. Do duše, danas samo rekreativno jer je nije imao sreću da se vine u sam vrh bosanskog fudbala. 

– Nisam i nikad neću odustati od fudbala, jednostavno nisam imao tu sreću, nisam imao ljude koji će da me ubace gde treba. Bio sam u sredini koja nije bila dobra za uspeh, da sam bio u Beogradu sigurno bih nešto napravio (smeh). Šalim se, jednostavno nisam mogao da napredujem u maloj sredini, ali nisam odustao. Svake sedmice treniram, u poslednje vreme zbog obaveza nisam uspevao da stignem na sve termine, a inače 3 do 4 puta sedmično treniram i igram fudbal – ističe Nezirov.


Fudbal mu je osim čistog zadovoljstva doneo i mnoge kontakte, a jedno od njih je i sa Edinom Džekom, bosanskim reperezentativcem sa kojim se i dan danas druži. Nedavno je imao čast da na terenu zaigra i sa Senijadom Ibričićem.

–  Edin Džeko mi je prijatelj, Ibričič Senijad koji igra u Ljubljani takođe. Skoro smo imali neku fešticu u Sloveniji, družili smo se do jutra i u nekom trenutku su počeli da se šale sa mnom kao ‘hoćemo li sutra da odradimo trening sa našim golmanom iz prve ekipe’ i ja pristanem. Iskreno, dugo nisam odradio profi trening i baš sam se uželeo. I mi stvarno ujutru odemo, odradimo trening sa trenerom poznatog slovenačkog kluba i svojim umećem zapanjim i njih i njihovog trenera (smeh). Baš se iznenadio, čak mi je rekao ‘Pa ti si stvarno dobar, nije to samo priča’. Nije mi verovao, jer je znao da sam pevač, ali nije slutio da sam dobar fudbaler i da sam prošao svu školu – s osmehom prepričava.

Kaže da mnogi umetnici, naročito pevači gaje posebenu ljubav prema sportu. Pred mnogima od njih je, baš kao i pred njim, bila uspešna sportska karijera. 

– Svi pevači su nekako povezani sa nekim sportom, pogotovo sa fudbalom. Sećam se da je pokojni Šaban Šaulić isto dobro igrao fudbal i da je stalno govorio o njemu. Ne sad da se poistovećujem sa njim, ali delimično sa istom ljubavlju kao i on volim i muziku i sport. Nedavno sam sedeo sa mojim velikim prijateljem Željkom Vasićem, eto on je bio uspešan u boksu i dan danas ga voli, a to malo ko zna – završava pevač i dodaje da nikad neće odustati od svoje dve ljubavi – pesme i lopte. 

Pogledajte fudbalsko umeće Adnana Nezirova: 

POGLEDAJTE I

„Danas je lakše dobiti na lotou, nego održati brak“ Adnan Nezirov otkrio kako će iznenaditi ženu

Foto: Privatna arhiva/Instagram,
Autor: I. Ankić