„Ja budale, šta napravih sinoć“ Bosanac nikad iskrenije o vrtoglavim ciframa koje muzičari dobijaju, a evo da li on daje bakšiš u kafani (VIDEO)

Poznato je da je već stvar kultre i običaja da se za dobru pesmu otvori novčanik i da bakšiš onome ko peva ili svira, a Dragan Stojković Bosanac izneo je stručnu analizu ove pojave.

On je u iskrenom razgovoru za Grand otkrio šta je bakšiš, kad ga on daje, a priznao je i da li je ponekad zaplakao uz neku numeru.

-Bakšiš je najveći vid zadovoljstva nekom kome sviraš. Ne može ti prepisati kuću, ne može ti prepisati nešto drugo, ali bakšiš je u svetu poznata priča, naročito na ovom istočnom delu Balkana i nadalje da ljudi izražavaju zadovoljstvo časteći. Kao kada neko radi nešto u kući, pa čovek prezadovoljan, pa ga časti jer je to onako evo – objašnjava Bosanac.

bosanac birao izmedju viki i cece 2

Muzičar je otkrio i kako doživljava bakšiš iz drugog ugla, kada je on muzički konzument, odnosno osoba koja uživa u pesmi drugih.

-Retko kad ja mogu da budem nešto izganjan i pogođen, ali je red ispoštovati kolegu i dati mu pažnju preko određenog novčanog dara. Jer znamo svi da je to pošteni način zarade, i pošteni način ophođenja prema svom poslu – priznao je Boske za Grand.

BOSANAC ZG SNIMANJE10102023 FOTO FILIP ok

On se ne slaže sa tvrdnjama da postoje određene namenske pesme za dobijanje bakšiša, uprkos što pojedini izvođači koji često pevaju na veseljima tvrde suprotno.

-Ne postoje, jer to prosto ne može da bude otimačina. Ima tih nekih pesama „Daj kume, otvori se“, ali to su niske strasti u datom momentu. Možda te pesme „i rade“, ali sve zavisi od visine i nivoa kuma i ostalih – rekao je Bosanac.

dragan stojkovic bosanac detinjstvo 2 1

S obzirom da poseduje veliko i muzičko i životno iskustvo, Dragan Stojković Bosanac je otkrio i da iako ima jako emotivnih numera, one ga nikada ne dotaknu toliko brutalno da bi mu krenule suze na oči.

-Ne, ne, to može da zaplače samo u pijanom stanju, pa ti onda nešto padne na pamet. Pa ti se nešto stuži. Pa kad se probudiš kažeš: „Ja budale, šta napravih sinoć“ – objasnio je Boske, a ceo razgovor sa njim možete da pogledate na početku teksta.

BONUS VIDEO: Pevači otkrili istinu o bakšišima

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Dačić