Login/Registracija

Da li će se istorija ponoviti? Momak iz Tešnja probio led, Popović odmah pecnuo Viki: „Već vidim kako glasaš“

0A0A8323

I konačno nakon dvomesečne pauze došao je trenutak da uživate u novoj sezoni „Zvezda Granda“. Kao i uvek, nepogrešivi tandem Sanja Kužet i Voja Nedeljković otvorili su prvu emisiju sedamnaeste sezone, a na samom startu Saša Popović otkrio je nova pravila.

-Ja sam super i jedva sam čekao da krenemo sa novom sezonom,, sedamnaestom po redu. S obzirom da smo prve audicije krenuli 2003. godine, znači da je sada dvadeset godina „Zvezda Granda“. Sada slede nova pravila koja nikada nisu bila za ovih dvadeset godina. Objasniću brzo, ali će gledaoci već ukapirati sami posle prvog, drugog para. Ove godine imamo izabrane kandidate, to su oni koj su se već takmičili, ali nikada nisu došli do finala. Njih ima 32, dakle to su izabrani kandidati i svaki od mentora po 4 kandidata, dva muška dva ženska. Dva su sami birali, dok su druga dva dobili od produkcije. Tim kandidatim će se suprotstaviti izazivači, a njih ima 96. Zapravo 48 muškaraca i isto toliko devojaka- objasnio je Sale, a potom otkrio još jedno veoma važno novo pravilo.

IMG 3424

-Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a devojke su protiv devojaka. Što se tiče ocenjivanja svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Imamo izabranog i izazivača i taj koji pobedi ostaje u emisiji, a onaj koji je izgubio ide u baraž. Ono što je takođe novina je da svaki član žirija može da priča samo 30 sekundi. I da svaki mentor će usvakoj emisiji sedeti na drugoj poziciji, a to određuje taster.

Čast da prvi udari „taster sreće“ imao je Đorđe David, nakon čega su brojevi dodeljeni i ostalim čanovima žirija koji su sreću okušali na tasteru.

IMG 3437

Nakon toga došlo je vreme da se kandidati predstave, a led je probio Arnel Joldić iz Tešnja koji je pukom srećom, putem tastera odabrao svog protivnika.

Na crtu mu je stao bivši učesnik „Zvezda Granda“ Perica Veljković koji brani boje tima Cece Ražnatović.

-Novi kandidat, tj. izazuivač je ovim tasterom izabrao kandidata pod brojem 7, Cecinog kandidata i jedan od ova dva takmiačra će ostati kao izabran a drugi ide u baraž i u nekim sledećim emisijima može da bude izazivač, Rezultat, kao što sam rekao još na početku, glasa se isključivo za jedno kandidata nakon pevanja. Samo u slujčaju ako je rezultat 4 prema 4 ja mogu svojim tasterom da izjednačim i tako dam mentoru mogućnost da odredi ko ostaje, a ko ide u baraž- dodao je Popović pre nego što su kandidati zapevali na sceni.

ipiccy image 13 1

Momak iz Tešnja za svoje prvo predstavljanje odabrao je numere Lapsus Benda i Šerifa Konjevića „Zbog tebe sam vino pio“, dok je Perica zapevao „Ja bez tebe nisam ja“ i numeru Amar Gileta „Prekasno“.

Na samom kraju duela članovi žirija glasali su u Pericinu korist koji je osvojio šest glasova, dok se Arnel izbori za jedan glas koji mu je dala Viki Miljković.

-Ovo znači da Perica ostaje u igri sa Cecom, ništa se ne menja, a Arnelu saopštavamo da će večeras otići u baraž- objasnila je Sanja Kužet.

IMG 3662

Dok je Aleksandar Milić Mili tvrdio da su oba kandidata večeras bila nesigurna, Viki Miljković nije krila oduševljenje momkom iz Tešnja.

-Tešnjak, ti si ovde prvi put i imaš jako lepu boju glasa i mislim da ti treba dati šansu i priliku da nešto pokažeš, da imaš mentora i stekneš isksutvo. Mislim da ćeš biti jako dobar kandidat- istakla je pevačica.

-Viki mislim da tvoj kandidat koji je pobedio je iz Tešnja? I sad ko je iz Tešnja ti mu daješ glas? Ja već vidim kako glasaš!- dobacio je Saša Popović, dok se Violeta potvrdno smeškala.

IMG 3619

Ipak, po mišljenju Dragana Stojkovića Bosanca i Ane Bekute ovoga puta su samo nijanse presudile.

-Jesu nijanse, ali moram da kažem da momak iz Tešnja zaista ima baš lepu boju glasa, ali se oseća amaterizam. A Perica mi je sladak- dodala je Ana.

IMG 3640

Odabir pesama je po mišljenju Snežane Đurišić večeras koštao Arnela Joldića kome je poželela sreću u baražu.

A da je ovo jedinstvena prilika da zasijaju pod svetlima reflektora objasnio im je Đorđe David.

-Ljudi, nemojte da budete mrtvi, zgrabite prliku jer se ovakva šansa jednom ukaže- objasnio je roker, dok je Ceca bila veoma ponosna što je Perica ovako otvorio novu sezonu.

IMG 3668

BONUS VIDEO Saša Popović o novim pravilima u Zvezdama Granda:

PROČITAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović