„Nakon nagrade usledila je šamarčina“ Zorica Marković o velikoj životnoj odluci: „Nije mi žao“ VIDEO

zorica marković karijera

Pevačica Zorica Marković iza sebe imao veoma bogatu karijeru koju su obeležili kako usponi, tako i padovi.

Upravo o tome govorila je pred Grandovim kamerama, prisećajući se svojih početaka na estradnoj sceni.

-Bilo je i lepih i ružnih trenutaka u karijeri, ali sam shvatila, generalno, da se u životu ne živi od uspomena. Nekako razmišljam, uspomene su uspomene, šta je bilo, bilo je. Sadašnjost je najbitnija- rekla je Zorica na samom početku razgovora.

zorica m

Ono što je najbitnije je da nakon nekoliko decena u svetu muzike, ima razloge da bude ponosna na sve što je do danas postigla.

-Ponosna sam, ali da ne zaboravimo da je u sve uloženo brdo novca. Ulagala sam sama i mnogo sam ponosna što sam sve uspela sama, bez sponzora. Radila sam, zaradila i uložila koliko sam mogla, a to nije mala cifra. Samo tih 20 albuma po devet pesama puta dve hiljade, ili dvadeset hiljada u to vreme, maraka, evra nije bitno. Plaćeno, zarađeno, uloženo, pa treba se vratiti na nulu, pa opet sve ispočetka, ali ne kajem se, nije mi žao apsolutno- poručila je za Grand.

zorica marković karijera

Svojevremeno se spekulisao da je na početku karijere dobila šamar od svog ujaka, a sve zbog toga što je želela da se bavi muzikom.

-Da vam kažem, nekada su pevačica i konobarica bile najgore profesije, u to neko vreme. Mene ništa nije moglo da spreči, mnogo sam rizikovala, ali sam išla za svojim ciljem. Moj ujak, neka mu je laka zemlja, imao je dve ćerke za udaju i ja sam se popela na binu da otpevam pesmu Vide Pavlović „Ljubav je devojački san“, bilo je takmičenje pevača amatera, ja sam bila osmi razred i osvojila sam nagardu. Međutim, nakon te nagrade usledila je jedna šamarčina, ali nije ni prva ni poslednja- počela je priču Zorica, a potom nastavila:

-Ne mislim bukvalno na šamaranje, iako je mene život dosta šamarao. Pamtiću to dok sam živa… Ja sam se zainatila i to sam nekako praktivala kroz život. Inat mi je dao mi snagu i vetar u leđa, taj inat da se dokažem i bila sam u pravu. One su se udale i lepo živele, ništa im ja nisam oskrnavila ugled što sam otpevala jednu pesmu na pozornici. Kasnije su svi mahali sa mnom.

zorica marković karijera

Zorica poput njenih kolega ističe da se vreme kada je ona počinjala umnogome razlikuje od današnjice.

-Vidimo šta se sada dešava na sceni, uglavnom svi podržavaju svoju decu, nema više takvih problema. Ja to ne bih tako, ali svako ima svoje, neka deca rade ono što vole. Ima za sve mesta.. – istakla je pevačica i osvrnula se na njen prvi susret sa najvećim imenima iz sveta muzike.

-Sećam se kad sam upoznala Šabana, pa sam dobila prvi autogram od Lepe Lukić, sve su to bili šokovi za mene. Mi smo tada imali veliko poštovanje prema starijim kolegama, danas pevačica, kako koja… Nekako, bilo je tada lakše jer nas je bilo manje, ali su kriterijumi bili oštriji i nije mogao baš svako da prođe- otkrila je u razgovoru za Grand.

Ceo razgovor sa Zoricom Marković poslušajte u videu ispod.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Grand,
Autor: J. Jović