Login/Registracija

Pevaču značila kritika žirija, ali nikad neće zaboraviti šta je Saša Popović uradio tokom „Zvezda Granda“

Marka Petkovića zavoleli smo kroz takmičenje „Zvezda Granda“ gde je nastupima pomerao granice i trudio se da tokom čitavog serijala, osim pevački, i vizuelno napreduje i to zahvaljujući mentoru Đorđu Davidu.

Ipak, u najgledanijem takmičenju nije uspeo da stigne do samog vrha, ali mu je ono otvorilo mnoga vrata. Jedno od njih je saradnja sa najvećom izdavačkom kućom „Grand“ za koju je prošle godine objavio svoj prvenac. 

Danas o takmičenju govori sa puno emocija, a kako i ne bi kad je tokom čitavog serijala dobijao samo reči hvale.

Mogu samo da budem ponosan na sve pohvale žirija i novinara tokom mog takmičenja. Nama mladim pevačima koji smo na početku karijere to jako znači. Meni je to bio samo podstrek da radim što kvalitetnije– rekao je Marko i dodao da i danas sa velikim žarom radi svoj posao.

Zadovoljstvo mi je da sviram i pevam ljudima, da im prenesem svaku emociju i da se lepo provedu na mojim nastupima- emotivno je izgovorio i otkrio kakav odnos ima sa kolegama i da li je na sopstvenoj koži osetio sujetu koja vlada na estradi.

Kroz ovaj posao srećemo mnoge poznate ličnosti, neću nikoga da imenujem, ipak svi se mi razlikujemo, neko je ovakav, neko je onakav. Ima dosta pozitivnih kolega, a ima i onih negativnih ali u manjem broju. Imam dobar, zapravo odličan odnos sa Davidom, on je osoba koja se ne pretvara, ono što je na televiziji to je i izvan kamera. Volim ljude koji su otvoreni i koji kažu šta misle, a ne da govore iza leđa – istakao je Petković.

Ipak, prvog susreta sa direktorom Granda Sašom Popovićem i dan danas se seća, a za Grand otkrio je i da li se plašio čoveka koji je zaslužan za mnoge karijere pevača.

Saša mi je davao veliku podršku kada je takmičenje u pitanju. Kada sam bio na audiciji, on je prepoznao moj talenat, tako da je on najzaslužniji što sam se pojavio na takmičenju i što sam došao do četvrt finala. Interesantno je da smo rođeni istog dana, možda se poklopila i ta naša energija. Zahvalan sam mu na svemu- rekao je pevač i otkrio od koje osobe iz žirija je najviše strahovao na sceni.

-Tokom nastupa prvo bih pogledao Mariju Šerifović i Jelenu Karleušu, jer njihovi komentari su najupečatljiviji i uvek izazovu najviše pažnje. Marija više u tom pevačkom delu, a Jelena u nekom drugom smislu, kada je reč o stajlingu i onom što će se desiti na sceni. Uvek je iskreno govorila da li neko od takmičara ima to nešto ili nema. Iskreno, kada sam se pojavio u takmičenju, sve mi je bilo jasno o čemu svi u žiriju pričaju, komentarišu, zameraju. Pevač treba da zna šta pevaš i kako to da iznese, da dotakne ljude svojim izvođenjem, da mu veruju dok peva -rekao je.

Marko je inače profesor fizičkog vaspitanja i u svemu što radi ima veliku podršku svoje supruge. Da nema te podrške, tvrdi da ne bi ispunio sve svoje ciljeve.

Foto: Z.K.Munja/Privatna Arhiva,
Autor: B.Stuparušić