Login/Registracija

Vlasniku najvećeg hita na estradi izgorela kuća do temelja: „Gradio sam je 15 godina“

Vanvremenski hit „Nije mene dušo ubilo“ koji se i nakon trideset godina peva sa istim žarom osvojio je srca širom regiona, a malo ko zna da je njegov vlasnik Goran Dimitrijadis Dima.

Ne postoji recept za hit, imao sam sreće. Postoji sudbina, karma, sreća i kada se sve to sklopi i kada dođe pravi trenutak to ispadne tako kako ispadne. Jednostavno zaživi u narodu. Radio sam u jednom restoranu, svirao sam i prva me je Cakana pitala koja ti je to pesma. Pevao sam je i postala je hit dok još nije ni izašla- ispričao je Dima za Grand.

Na žalost, na samom vrhuncu slave i popularnosti koju mu je donela samo jedna numera Dima se zbog velike tragedije povukao iz javnog života.

-Desila se neka moja lična targedija, privatna… Iz tog razloga me nije bilo, u dve reči izgorela mi je kuća i ja sam to radio zadnjih 15,20 godina, da skratim. Ali sam bio na svim mogućim radijima i televizijama ali nisam imao vremena da gostujem. Nisam radio muzičku već betonsku ploču- ispričao je pevač koji je uprkos tragediji našao snagu i volju da nastavi dalje, a njegova najveća motivacija bila je da izgradi nov dom.

-Za to vreme sam pevao svuda, sa Gocom Božinovskom, Mirom Škorić, Sanjom Maletić. Obiša sam obalu Asutralija, radio sam koncerte i po Srbiju. Radio sam ali me nije bilo na televiziji. Radio sam da bih izgradio kuću i zbog života naravno. Završena je kuća, ostalo je još malo nešto. Gradio sam je 15 godina, kao mali mrav. Morate da budete jaki, ne smete da padnete i morate da verujete u ono što radite– poručio je Goran.

Podsetimo, nedavno je Dima otvorio dušu za Grand i pred naše kamere stao nakon neverovatnih 27 godina.

– Eto, 27 godina sam malo šetao gradom, ulicama grada Čikaga, drugih zemalja, malo pevao, svirao, radio sa kolegama, putovao. Radio sam, ali se nisam eksponirao, nisam bio na televiziji – započeo je Dima priču tom prilikom i otkrio čime se bavio pored muzike.

-Pravljenjem umetničkih lampi, Umetnost je široka lepeza, ne smem zbog poreznika da kažem kako ih prodajem. Od taksiranja sam odavno odustao. Ranije su svi govorili „Jao, propao čovek načisto, vozi taksi“.  Od ’87. sam bio taksista i svirao po restoranima. Znate šta, bilo je para, bilo je svega, što kažu. Radio sam kao taksista, u studiju kao tonac, a i kao muzičar.

Foto: Printscreen,
Autor: J. Jović