Ova pesma je proslavila Gocu Lazarević, a bila je namenjena Vesni Zmijanac

goca lazarevic 2 ok1
Vesna Zmijanac odbila Vidovdan

U narodu je dobro poznata izreka „Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno“, a tu izreku mogu da potvrde i pripadnici naše javne scene koji su odbili mnoge hitove koji su im bili ponuđeni.

Iako je tada bila u braku sa kompozitorom Milutinom Popovićem Zaharom, pevačica Goca Lazarević je u medijima priznala da je najmanje pesama napisao za nju.

Vesna Zmijanac odbila Vidovdan

5179924a276f67f400089028e28246173d03fe8a
Vesna Zmijanac odbila Vidovdan

Kako je jednom priliko rekla ona je bila „probna traka“ kada su snimali pesme, pa je za svaku otpevala demo snimak kako bi Zahar ponudio nekoj njenoj koleginici.

Pesma „Vidovdan“ i danas važi za jednu od naših najlepših pesama, ali malo ko zna da je ta pesma prvobitno napisana za Vesnu Zmijanac.

vesna zmijanac
Vesna Zmijanac odbila Vidovdan

Goca je u medijima otvoreno govorila o tome i priznala da je Vesna odbila tu pesmu kako ne bi ugrozila popularnost koji je tada imala.

– Vesna nije želela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, da se nekom ne zameri. Nije kom je rečeno, nego kom je suđeno – ispričala je Goca jednom prilikom za medije.

Vidovdan je proslavio Gocu, a Vesna je jednom priliko rekla da je ipak bolje što je njena koleginica optevala taj hit za sva vremena.

BONUS VIDEO – Hitovi koje su odbili poznati pevači

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković