Login/Registracija

„To bi za mene bio veliki udarac“, Borko Radivojević otkrio šta zamera deci: „Možda zvučim sebično“

Mnoga deca po difoltu odlučuju da krenu stopama roditelja, a posebno kada su oni poznate ličnosti. Međutim kralj harmonike, kako muzičara Borka Radivojevića mnogi nazivaju, nije pristalica takvog razmišljanja iako će se mnogima bar na trenutak njegove reči učiniti surovim.

-Decu sam savetovao da se ne bave ovim poslom. Možda će zvučati sebično, ali mislim da bi za njih, a i mene kao roditelja bio veliki udarac u životu da ne prevaziđu to što sam ja postigao. Kretali su da se bave muzikom, ali nemaju toliku želju i volju kao što sam ja imao. Najveća kazna bi bila da budu u mojoj senci, a i njima bi to bio problem- istakao je Borko.

U talenat i uspeh najtraženijeg harmonikaša publika širom sveta se uverila odavno, ali malo ko zna da je Borko živeo za muziku od malih nogu te ni slava koju danas uživa nije došla slučajno

-Kada sam ja bio klinac, ja sam od sto posto slobodnog vremena koje mi ostane od škole koristio svaki trenutak da sviram, dok su moja deca to vreme raspoređivala malo za igrice, za društvo i za sviranje. Znači to nije potpuna predanost, a ovo je jako težak posao i veoma je teško uspeti i doći na neku visinu, a još to i održati. Ne želim da krenu tim stopama zato što ja to radim. Podržavam i da čiste ulice, ali da to rade najbolje od svih i onda će biti uspešni ljudi- objasnio je harmonikaš.

„Izaberi posao koji voliš i nećeš raditi ni dana u životu“ glasi čuvena izraka čiji je veliki pristalica i Radivojević koji uprkos brojnim poslovnim obavezama živi svoj san.

-Ne doživljavam ja ovo kao rad iako bude trenutaka kada mi bude svega preko glave i ne mogu čak ni ljude više da podnesem. Nekada mi dođe da odem na planinu i nikoga ne vidim, ali takve situacije me nisu naterale da mrzim muziku. Prosto nekada umor i nespavanje dovedu do toga da mi nekada bude svega preko glave- priznao je Radivojević.

Foto: Instagram/ Printscreen,
Autor: J. Jović