Login/Registracija

ŠOKANTNO! Ubici Šabana Šaulića smanjena kazna, a ovakva odluka je doneta iz ovih razloga

Turčinu Alsinu Leventu, koji je 20. januara ove godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog optužbi da je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Okružni sud u Giterslohu smanjio je kaznu zatvora nakon uložene žalbe.

Kako saznajemo, sud je Leventu ublažio kaznu za tri meseca za ubistvo iz nehata, ugožavanje sigurnosti u saobraćaju i vožnju bez vozačke dozvole.

– Odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo. Takođe, uzeto je u obzir da se optuženi pokajao i to što nema dosije – navodi izvor.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda.

Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović. Kralj narodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen.

Kako su tada javili nemački mediji, osuđeni Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola i marihuane.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Šabanovom udovicom, Gordanom Šaulić, ali ona nije odgovarala na pozive, piše Alo.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić