Login/Registracija

Saveti Siniše Ubovića za srećniji život: „Promena je krenula iz najvećeg nezadovoljstva“ (VIDEO)

Šira javnost upoznala je Sinišu Ubovića zahvaljujući glavnoj ulozi u seriji „Miris kiše na Balkanu“,a ovaj umetnik već neko vreme svojim interesovanjem za oblast ličnog razvoja trud se da pomogne ljudima da prevaziđu teške životne trenutke i počnu da žive u skladu sa sobom.

Tokom gostovanja u emsiji „Bez filtera“ Siniša je gledaocima otkrio kako je izgledao njegov put ka upoznavanju samog sebe i šta ga je navelo da se posveti ličnom razvoju.

Ključno je bilo da spoznam da sam sam odgovoran za nezadovoljstvo u kome sam živeo u tom trenutku. Bilo mi je vrlo teško da prihvatim činjenicu da sam na bilo koji način doprineo nekom nezadovoljstvu u svom životu. Mislio sam da je to manjak sreće, činjenica da živimo tu gde živimo, teško odrastanje. Mislimo sam da postoji neka sudbina protiv koje ne možeš – započeo je glumac ispovest, pa dodao:

Kada sam shvato da sam sam svojim ponašanje i razmišljanjem doprineo tome, pristajao sam na neke stvari na koje nije trebalo, pa sam se posle kajao. Umesto da se gradim, da budem bolji i kvalitetniji, da se bolje osećam u svojoj koži, ja sam se udaljavao od sebe, a gubio sam i nivo samopoštovanja i nivo samopouzdanja. Najteže je bilo da sebi priznam da ima mog udela u svemu tome.

Glumac je zatim tokom intervjua otkrio kako je uspeo da se „iščupa“ iz nezadovoljstva koje je duboko u sebi osećao.

Počeo sam da se ponašam na drugačiji način, da radim na samopouzdanju, počeo sam da komuniciram drugačije i poštujem svoje granice, počeo sam da razumevam šta mi se dopada u životu, a šta mi se ne dopada. Tada se desila suštinska promena u mom životu – prisetio se Ubović.

Siniša je podelio svoje lično iskustvo, ali i dao savet svima onima koji prolaze kroz sličan životni period.

-Život se odvija, život ide dalje, satkan je od uspona i od padova, lepih i manje lepih trenutaka, život je satkan i od bola i od radosti, ali suština je u tome da i kada nastupe teški trenuci osvestimo da u nama postoji kapacitet da to prevaziđemo. U nama postoji kapacitet da naučimo nešto novo i da prevaziđemo tugu i stah – rekao je glumac.

Ljudima deluje da je uspeh u karijeri i materijalna sigurnost najbitnija, ali zapravo to nije tako. Treba zastati i pitati se koja je to pogrešna informacija koju nosim duboko u sebi o životu. Moramo se zagledati u sebe i raditi na balansu koji je najpotrebniji– zaključio je glumac.

Ceo intervju možete poslušati u videu ispod:

Foto: Youtube/Printscreen,
Autor: I.Grk