Login/Registracija

Radiša Urošević prvi put predstavio unuku: Talentovana Dunja otkrila da li će je publika videti u „Zvezdama Granda“

Preko četiri decenije pevač Radiša Urošević važi za jednog od najboljih muzičara koji se pojavio na estradnoj sceni. Uprkos brojnim ljubiteljima njegove muzike, koji ga već godinama verno prate, njegov najveći fan je unuka Dunja koju je prvi put predstavio javnosti.

Ovo je moja Dunjica, imala je tri godine kada ste je upoznali, a sada je odrasla devojka koja ume da poštuje prave vrednosti i moje kolege, uostalom i sve ljude– pohvalio se Radiša.

Uprkos obavezama koje ima, mlada Dunja se trudi da nijedan dekin nastup ne propusti, zbog čega je Urošević posebno srećan.

Ja generalno volim da idem na dekine nastupe i drago mi je kada dođem sa njim i upoznam njegove kolege i kada porazgovaram sa njima. Za mene je sve to neko novo iskustvo i nova poznanstva mi znače– izjasnila se Dunja.

Radiša je često govorio da sinovi nisu nasledili njegov talenat, međutim dekina dika je povukla muzikalnost na njega.

Dunja je nasledila talenat, čak se i oprobala u nekim emisijama, ali videćemo za dalje- ponosan je deka Radiša.

Upravo na njegovom primeru shvatila je da posao pevača nije ni malo lak, kako se čini mnogim ljudima.

Mislim da ovo nije lak posao, ali sa druge strane jako me zanima zato sam upisala fakultet koji je blizak svom ovom radu. Sada da li ću se baviti muzikom direktno ili poslom iza kamere videćemo ima vremena, ali iskreno volim da sam u ovom svetu i sve mi je jako zanimljivo– objasnila je Dunja te otkrila da li publika može da je očekuje u najpopularnijem muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

-Znate kako, narodna muzika nije baš moj fah, ali „Zvezde Granda“ pratim i volim, mada mislim da još uvek nije pravi trenutak. Još uvek sam mlada za takmičenje, mada otom potom- rekla je Uroševićeva mezimica.

Za razliku od nje, narodna muzika je Radišina šoljica čaja te pevač priznaje da će ostati dosledan svom stilu uprkos sve popularnijem modernom zvuku.

-Ostajem dosledan onome što je provereno već pedeset godina unazad. Ipak ja imam svoju ciljnu grupu, narod je prepoznao to što ja radim i podržava me u tome- rekao je jedan od najpoznatijih izvođača narodnih pesama.

Foto: Z.K.Munja/Printscreen,
Autor: B. Stuparušić