Login/Registracija

Rada Manojlović DALA SVOJ SUD O ZABRANI KONCERTA NAŠIH PEVAČA U HRVATSKOJ: „To nema veze sa životom, OMLADINA SAMO NAS SLUŠA“

c75e4bf5b3bd775fc55fd9c93b94bdccad637f11

Nakon odluke hrvatskih gradonačelnika u Puli i Osijeku da zabrane koncert naših pevača u njihovim gradovima, oglasila se Rada Manojlović poznata po svom otvorenom stavu i dala sud o ovoj situaciji koja trese estradu već danima.

To je bezveze, stvarno. Kebine pesme su mega hitovi, čovek kao da je juče izbacio sve one njegove koje se slušaju, to sam i njemu rekla. Njegove pesme stalno pevam, Bekutine takođe. E sad, to je verovatno do nekog „imidža“, da ne iskoristim sad neku reč… Da l’ je tu do nekog, je li, prestiža… Dobro, neka, neka idu u klub neki, ima ih mnogo, napuniće tamo sve – kazala je za „Blic“.

f57963728036b190bc471c484790c2d70bf51e33

Znaš, to je politika, ti uvek imaš tako jednog čoveka… Prodate su karte za koncert, nema smisla. Meni je svaki nastup pun. To veze nema sa životom. Zna se šta omladina zaista sluša. Sluša samo nas. Ne kažem samo narodnjake da slušaju, već su jako popularni i reperi – dodala je ona.

To je samo politika. To prolazi, a muzika ostaje. I Keba, i Ana, i ostali izvođači koji su zabranjeni tu… I dalje će trajati i puniti svaki klub u zemlji – zaključila je pevačica.

ipiccy image 8 5

Podsećamo, apropo otkazivanja koncerta u Puli, oglasili su se i njegovi učesnici koje je ova vest zatekla, ali su je diplomatksi primili.

– U Istri sam u posljednjih 40 godina letovala barem deset puta. Jer, kako kažu moji prijatelji, imam ukusa. Za mene je Istra jedna od najlepših regija naše bivše države. Hrana je fantastična, krajolik je prelep, svi moji domaćini su bili neverovatni i tretirali me kao kraljicu. Tako, primetila sam, tretiraju svakog svog gosta. Odakle god on dolazio. Zato znam da odluka gradonačelnika Pule nema veze s načinom na koji razmišljaju Puležani i Istrijani. U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama. Ako mi dozvole akteri današnjih vesti da im dam jedan savet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Live and let live. Sing and let sing– jasno je istakla Bekuta.

ANA BEKUTA ZG SNIMANJE 25102022 FOTO MUNJA 5 ok

– Javila su mi organizatori za promenu, malo su me zatekli, ali su mi rekli da je nastup samo premešten u drugi grad, a da sve ostalo stoji kako nam je i rečeno ranije. Navodno, to je bila odluka gradonačelnika grada, koji očigledno na to ima pravo. Ja redovno nastupam u Hrvatskoj i nikada nisam imala bilo kakav problem– rekla je Zorana Mićanović.

 Žao mi je zbog takve situacije što se tiče tog koncerta u Puli ali ne bih da se upuštam u bilo kakve dublje analize.To naravno prepuštam organizatorima čuvene „Hiljadarke“, a već sam obavešten da će taj koncert 25. marta biti održan u Osijeku– kratko je izjavio Keba.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Č.