Login/Registracija

PUŠTALI KRV, MENJALI BOJU KOŽE: Bizarne metode kojima su se podvrgli poznati

U želji da što duže izgledaju mladoliko, negovano, lepo i zdravo ili da se pak oslobode kompleksa i nesavršenosti poznate osobe pribegavaju raznim metodama, a neki odu toliko daleko da bi se tretmani koje primenjuju mogli nazvati i bizarnim.

Iako su pre svega žene poznate po tome da večno tragaju za eliksirom mladosti, raznim metodama u poboljšanju fizičkog izgleda pribegavaju i muškarci.

Najpoznatiji pevač svih vremena Majkl Džekson rekorder je i kada su estetski zahtevi u pitanju. Kralj popa je imao čak sto estetskih korekcija, prvi put pod nože je otišao 1979. , a onda je postao zavisnik o plastičnoj hirurgiji. Najbizarniji zahvat koji je uradio bio je izbeljivanje kože.

Domaće zvezde do sada nisu otišle tako daleko, ali neki od njih takođe pribegavaju veoma čudnim i neprijatnim tretmanima kako bi sačuvale vitalnost i lepotu.

Pevačica Ana Nikolić važi za fatalnu ženu od kada se pojavila na javnoj sceni, a pohvalila se da je za mladalački izgled njene kože lica zadužena njena sopstvena krv koju redovno ubrizgava u lice. Ona nije jedina koja na javnoj sceni pribegava ovoj terapiji poznatoj kao PRP tretman podmlađivanja vlastotom krvnom plazmom.

Pored Ane ovaj tretman redovno rade i Suzana Mančić, Lepa Brena, Jelena Karleuša, voditeljka Aleksandra Gudelj, ali i najpoznatija starleta na svetu Kim Kardašijan.

Mnoge poznate ličnosti iz sveta muzike, sporta, glume i ostalih sfera isprobale su tretman poznat kao „hidžama“ koji predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi kako bi na taj način eliminisali toksični sadržaj potkožnog tkiva. Ljupka Stević ceo proces objavila je na Instagram profilu i dok je jedan deo njenih pratilaca veoma zaiterseovala ova metoda, drugi su bili zgroženi.

Nakon brojnih skandala, popularni pevač Darko Lazić rešio je da se podvrgne intervenciji kojom su pre njega mnoge poznate ličnosti pokušale da reše problem sa zavisnosti. Darko je promenio krv u Švajcarskoj i za ovu intervenciju navodno izdvojio 25.000 evra, dok je glumac Igor Pervić u više navrata isticao kako se na ovaj način skinuo sa heroina. Vlasnik televizije „Pink“ Željko Mitrović promenio je krv u Nemačkoj.

U borbi sa kilogramima pozante ličnosti pribegavaju raznim metodama i estetskim zahvatima, a mnoge menekenke korister bizarnu dijetu kako se ne bi ugojile – jedu vatu natopljenu sokom.

Kako bi se rešili viška kilograma Tanja Savić, Ana Nikolić, Stoja, Toni Cetinski i mnogi drugi podvrgli su se usisavanju sala na određenoj regiji, a Danije Vraniće uraila je liposukciju celog tela zbog čega je na operacionom stolu provela čak sedam sati.

Sa druge strane, oni malo hrabriji zbog kilaže su išli i pod nož kako bi „podrezali“ želudac. Želudac su smanjili Indira Aradinović Indi, Darko Lazić čiji je otac Milan preminuo nakon ove operacije, dok je njegov kolega Sloba Vasić ugradio balon u želudac.

Starlete Soraja Vučelić, Ana Korać, Tamara Đurić i pevačica Mina Kostić neke su od dama koje su odstranile takozvana slobodna rebra kao bi drastično smanjile obim struka. Mina je inače stavila silikone u listove, usne, pa čak i mišiće na rukama.

Kako bi njihove obline bile što privlačnije Neda Ukraden i Svetlana Ceca Ražnatović ugradile su silikoske implante u zadnjice, dok su Jelena Karleuša, Maja Berović i starleta Tamara Đurić u zadnjice ubrizgavale filere, a zbog alergijske reakcije „kraljici silikona“ život je visio o koncu.

Foto: Printscreen/Instagram/Jutjub,
Autor: Ines Grk