Neša Lutovac otkrio kako je nastao popularni hit „Mostovi na Morači“ (VIDEO)

Neša Lutovac, vlasnik pesme „Mostovi na Morači“, gostujući u emisiji „Grand magazin“ govorio je o saradnji sa Ruždijom Krupom, a potom otkrio detalje kako je taj popularni hit nastao.

-U sred tehna tada, meni je trebalo ovo, to sam ja. Ruždija Krupa je jedan od najvećih naših tekstopisaca ikada. Piše samo tekstove, inače je veliki pesnik i profesor srpskog jezika. Iz Pljevalja je, a živi u Priboju. Pošto ja sviram harmoniku, i radim već ozbiljno, ja znam ko je on, jer je on napisao bezbroj hitova – rekao je Nešo, pa dodao:

-Čovek mene zove, ja sam imao neko gostovanje, i mene sluša Krupa kako pevam uživo. Posle tri dana me zove i kaže „Ja sam Ruždija Krupa, treba mi Nešo Lutovac“. Nisam mogao da verujem, mislio sam da se neko šali sa mnom, i kaže „Imam pesmu za tebe, oduševio si me“. Odrecitovao mi je prvu strofu i refren „Mostova na Morači“, i ja sam njemu rekao „Dođite u Beograd da se upoznamo, to će biti moja lična karta“. Znači ja sam milion posto znao da će ta pesma proći bez ikakvog guranja, na svoj kvalitet.

Neša Lutovac otkrio kako je nastao popularni hit

Untitled 25
Neša Lutovac otkrio kako je nastao popularni hit

Neša je govorio o svojoj porodici,i istakao da je mogao da dostigne veći uspeh, ali da je zadovoljan i zahvalan na svemu što je postigao.

-Ja mogu ponosno da kažem da sam imao skrupule zbog porodice koja u Crnoj Gori mnogo znači, a i ovde. Moje prezime na prostorima Srbije je retko, ali moji su mnogo poznati u nauci. Deda je bio veliki dotkor nauka, jedan stric bio u vojsci general, drugi general, treći otorinoralingolog i tako dalje. To su mnogo poznati ljudi, sve nepristojne ponude su otpadale u startu. Ja sam zadovoljan ovim sto imam i što sam postigao, a mogao sam mnogo više na osnovu kvaliteta – zaključio je u Grandu.

Untitled 26
Neša Lutovac otkrio kako je nastao popularni hit

Nešo je otkrio da je bio zabranjen 20 godina na crnogorskim televizijama samo zbog izjave o svojoj nacionalnoj pripadnosti i da to što je rođen u Crnoj Gori nema nikakve veze, te se javno deklarisao kao Srbin.

-Dole u Crnoj Gori mene nema zato što sam se javno deklarisao da sam Srbin. Ja sam Srbin, ne mogu da budem Eskim kad su mi deda, otac i svi Srbi. Nema veze to što sam rođen u Crnoj Gori. Bio sam zabranjen na televiziji Crne Gore 20 godina, a jedini razlog je zato što sam Srbin – rekao je Lutovac i dodao da mu i dalje nije jasno zašto se razdvajaju Srbi i Crnogorci kada je reč o istom narodu.

BONUS VIDEO: Najsmešniji momenti „Grand Magazina“ u 2023. godini

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Printscreen,
Autor: K.Marković