Login/Registracija

NEĆETE NIKAD POGODITI: Muzičar nakon četrdeset godina otkrio ko je Džuli iz njegove čuvene pesme

Daniel Popović je pesmu „Džuli“ pevao na Evroviziji 1983. godine u Minhenu u Nemačkoj, gde je osvojio četvrto mesto.

Sada je, tačno 40 godina kasnije ispričao kako je ova pesma nastala.

-‘Džuli’ je napisana u Tomićevoj ulici u Zagrebu, u stanu Marija Mihaljevića. Imao je jedan mali Casio i na njemu opciju ‘memory’ i tokom noći je napisao tekst. A onda smo ušli u studio u Šubićevoj 4, ukrali termin Miši Kovaču, koji je tada trebao da snimiti pesmu ‘Posadi cvet’ i ‘Džuli’ je nastala za pola sata“ – rekao je pevač za Večernji list.

Ovu pesmu on je posvetio svojoj prvoj ljubavi, koju je tako zvao.

Angela je bila prava osoba kojoj je namenjena ta pesma kao iskustvo. Angela Basevral – rekao je muzičar.

Pičalo se da je zahvaljujući Evroviziji zaradilo toliko novca da je mogao sebi da priušti kuću, luksuzan automobil, mobilni telefon (koji je retko ko imao) i slične stvari,a pevač je to nedavno za Grand i prokomentarisao.

– Toliko sam bio popularan da su mi dečica dolazila na vrata kuće na Trešnjevci da pitaju jedem li i spavam li ja uopšte,. Verovatno sam im delovao pomalo nestvarno, okružen svim tim novinarima i fotoreporterima i praćen , najčešće velikim brojem obožavateljki. Toj slici je verovatno doprinela i moja prirodno svetla put ( nasledio sam je na mamu), te plave oči, kao i izvesna doza samozatajnosti. Onda mi je to bilo simpatično i pomalo neshvatljivo. Danas mogu razumeti kako sam izgledao u očima te dece. Posle Evrovizije gostovao sam na televizijskim i radio stanicama po celoj Evropi, a nažalost, u zemlji koju sam predstavljao nisam nikada održao ni jedan solistički koncert, ni u Titogradu (sadašnjoj Podgorici), ni u Zagrebu, ni u Beogradu. Još bih želio istaknuti jednu činjenicu. Mnogima sam pomagao, pozajmljivao novac, mnogo novca…kad god su imali priliku, potkradali su me, a nikada nikoga nisam želeo tužiti. Ni pomislio nisam na tu mogućnost, jer sam bio u uverenju, da se sve može rešiti dijalogom..Postoje li takvi ljudi? Postoje. Mnogo ih je. Eto ja sam jedan od mnogih koji su pribijani na stub srama, a da pritom nisu nikome ništa skrivili. Mnogo je ponuda dolazilo sa raznih strana, od Nešvila , preko Norveške, Nemačke ali sam se ja ipak odlučio da ni jednu od njih ne prihvatim. Valjda sam tada, nošen krilima mladosti, na život gledao kroz ružičaste naočare– rekao je pevač za Grand u intevjuu koji možete da pročitate OVDE.

NE PROPUSTITE I

Foto: Youtube/Printscreen/ 150 minuta emisija/spot "Džuli",
Autor: Večernji list/I.Grk