Najveći hit Vesne Zmijanac odbila Bilja Jevtić, a onda je usledio preokret: „Pesmu smo radili šest meseci po deset sati dnevno“

7cd8af463148f4a6d076e9d0c2074b0ab7cf5f96

Kompozitor i tekstopisac Dragan Aleksandrić jedan je do najplodonosnijih autora kada je u pitanju scena narodne muzike.

Napisao je veliki broj hitova za sve muzičke zvezde koje su bile popularne od osamdesetih godina pa do danas, a jedna pesma ima posebnu priču koju do sada niste zali.

BILJANA JEVTIC PZD SNIMANJE 07112022 FOTO MUNJA 7

Naime, on je tvorac hita „Svatovi“ koju peva Vesna Zmijanac, a Dragan je jednom prilikom u emisiji „Grand Magazin“ priznao da je ova pesma bila namenjena drugoj pevačici.

-Ja sam tu pesmu prvo ponudio Biljani Jevtić ona je moje dete i počela je karijeru mojim pesmama, međutim tu pesmu je odbila. Ja sam odmah otišao kod Vesne koja je tada bila moja komšinica na Bežanijskoj Kosi. Ponudio sam joj tu pesmu, ona se oduševila i uzela je – rekao je on.

249517d030f1d6a469e462869e6df3ca8ea050c8

Dragan ističe da se na ovoj numeri dugo radilo, a priznaje da je tada Vesni rekao jednu rečenicu koja se kasnije obistinila.

-Tu pesmu smo radili šest meseci. Svaki dan je dolazila kod mene kući i vežabli smo je po deset sati da bi na kraju sve izašlo kako treba. I tada sam Vesni rekao da će se ploča prodati u velikm tiražu, ali da neće biti tada toliko slušana. To se na kaju ispostavilo kao tačno, ploča se prodala u ne znam kolikom tiražu, a tek kasnije je postala hit i evo danas se peva i sluša – kazao je Dragan za Grand.

BONUS VIDEO – Pesme koje su odbili poznati pevači:

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Milinković