Čuveni kompozitor OTKRIO koje su pesme poznati pevači ODBILI a postali su HITOVI

Dragan Aleksandrić, jedan od najplodonosnijih autora na prostoru bivše Jugoslavije napisao je preko 6000 pesama za skoro sva velika imena narodne muzike, a mnogim pevačima su upravo njegovi hitovi obeležili karijere.

Tokom svoje karijere duge preko 50 godina ističe da je radio mnogo i da je poput krojača uvek umeo da nađe „pravu meru“ i tačno proceni ko bi tu pesmu najbolje izneo, ali priznaje da pevači često nemaju taj osećaj te da često ne prihvate hitove koji su im namenjeni.

7cd8af463148f4a6d076e9d0c2074b0ab7cf5f96

Marinko Rokvić je mnogo grešaka napravio. Nudio sam mu „Luckasta si ti“ a njega je to asociralo na ludost, pa je na kraju uzeo Miroslav Ilić kome sam nudio „Poražiću oči nešto zelenije“ a on je rekao kako to nije za njega– ispričao je kompozitor i dodao kako ako je nekome suđeno da ima dobru pesmu, ona će ga kad-tad pronaći.

Nije tajna ni da je posle pesama „Nežno, nežnije“, „Izvini dušo izvini“ Nada Topčagić odbila numeru „Evo ti srce na dlanu“ koju izvodi Bilja Jevtić- Ja sam joj rekao uzmi pesmu hit je, ali ona je bila uporna da neće. Nada nije mi malo naivna, ona je opasan pevač – rekao je Dragan u Grandovoj emisji.

PROČITAJTE I 

„Ljudi misle da sam se skockala, a na meni sve 25 eura!“ Pevačica poručuje: „Moje nikad neće proći“ (VIDEO)

MLAĐIMA ZA PRIMER Marinko Rokvić diže tegove u 66. godine, a kad vidite u kakvoj je formi ima da mu zavidite (FOTO)

Foto: Printscreen Grandtv,
Autor: S. Čumić