Login/Registracija

NAJTUŽNIJE VESTI: Preminuo Milutin Mrkonjić

Milutin Mrkonjić, srpski političar, narodni poslanik i dugogodišnji partner Ane Bekute, preminuo je u Beogradu u 79. godini, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Ovu vest potvrdio je i Ivica Dačić koji se od Mrke oprostio na Instagramu. 

– Otišao je najveći među nama. Legenda Socijalističke partije Srbije i cele Srbije. Počasni predsednik Milutin Mrkonjić, nas drug i politički otac, nas Mrka. Hvala ti za sve, počivaj u miru – napisao je Dačić.

Mrka je izgubio najtežu borbu na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba. Prošlog četvrtka, 18. novembra, stanje mu se naglo pogoršalo, a lekari su tada saopštili da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno i vrlo ugroženo.

Mrkonjić je rođen 23. maja 1942. godine u Beogradu, gde je do danas i živeo. U rodom gradu je završio Građevinski fakultet 1971. godine a prvo zaposlenje bilo mu je u “Birou za studije i projektovanje železnica“ do 1974. godine. Nakon toga, obavljao je poslove rukovodioca u Sektoru za projektovanje. Od 1977. godine je bio zaposlenik Centra za projektovanje, a potom i direktor.

Godine 2013. je položio zakletvu kao poslanik Narodne skupštine, a od 2014. godine je predsednik Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i prostorno planiranje.

Podsetimo, prijatelj Ane Bekute nedavno je za naš portal demantovao medijske natpise da pevačica zbog Mrke ne izlazi iz kuće. 

Bekuta, kako je rekao naš izvor, veoma je jaka žena i nema vremena da plače, kako su preneli pojedini mediji, i veruje da će njen Mrka uskoro doći kući.

– Neki pišu da Ana ne izlazi iz stana i plače, što nije istina. Ana je svesta cele situacije u kojem se nalazi i ona i njen partner. Ona je i dalje aktivna, svakodnevno odlazi u bolnicu kod Milutina i razgovara sa lekarima o Milutinovom zdravstvenom zdravlju- rekao je pevačicin prijatelj.

Ana i Milutin su ove godine proslavili devet godina ljubavi, a ona je tom prilikom istakla kako strasti i žara između ovog para ne manjka, već naprotiv, ima sve više kako godine prolaze.

– Žar je još uvek prisutan, čak mislim da je još veći, kako godine prolaze. Sada se mnogo bolje poznajemo, opušteni smo jedno prema drugom, zbijamo šale bez ljutnje i u društvu smo omiljeni baš iz tih razloga- bila je iskrena Bekuta.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić