Login/Registracija

Modna dizajnerka progovorila o ZATVORU: „Sve je to bilo zbog Gadafija“

Modna dizajnerka Vladanka Celić poznata je kao žena prepuna talenata, a posebno zanimljivo kada je karijera ove dame u pitanju je činjenica da je dizajnirala čak i za Gadafija.

Celićka je veoma telentovana i višestrana žena koja se osim modom bavi raznim edukacijama, ali i astrologijom, kako kaže iz hobija.

Taj moj hobi mi pomaže u poslu, to je neko duhovno prosvećenje. Znati samo raditi, a ne znati nevidljive znakove prirode je loše. Treba znati prepoznati tuđu energiju. Čim znam datum rođenja i godinu rođenja osobe sa kojom sarađujem znam sa kim imam posla – objasnila je ova dama.

Vladankinu karijeru između ostalog obeležila je i saradnja sa Isidorom Bjelicom koja je bila prepoznatljiva upravo po ekscentričnim odevnim kombincijama.

Isidora Bjelica je bila divna žena. Radile smo dok je ona vodila svoju autorsku emisiju. Za nju sam birala takozvane princeza haljine – otrkila je dizajnerka.

Celićka je jedna od retkih žena sa ovih prostora koja je uspela da ostvari saradnju sa bivšim libijskim vođom Muamerom Gadafijem, a njena revija prikazana je u Libiji na nacionalnoj frekvenciji.

Umem da kažem i da imam sreće u životu jer moraju nekada kockice da se slože. Bila sam pozvana da u Tripoliju u Libiji pravim reviju. Nisam ni znala da će tu reviju da pravi lično Gadafi i tako sam spakovala svojim četrdeset haljina i krenula. Bilo mi je rečeno da će ih nositi misice.Tu čast da Gadafi lično napravi moji reviju pripada retkim ljudima – prisetila se kreatorka.

Tokom izvođenja revije zbog greške jedne manekenke Vladanka je umalo završila u pritvoru.

Tri dana pred reviju su došle žene obezbeđenje da izaberu kreacije. Izabrali su samo šesnaest modela, a ja sam na svoju ruku dodala još šesnaest. Nisam ni razmišljala o pozadini svega toga i o zakonima. Poslednja devojka je nosila minić, ali je imala šlep. Umesto da se pokrije, ona se greškom otkrila – rekla je Celićka i dodala:

Svi su bili oduševljeni tim modelom i odjednom dolaze dve žene, uhvate me za leđa i kažu da ću da odgovaram za tu situaciju. Posle kada su krenuli trubači i venčanice delovalo je kao da su zaboravili šta se desilo. Tada je došla Vesna Jugović i rekla mi da pakujem modele i nosim u autobus kako me ne bi uhapsili. To sam i učinila, od Gadafija se tražilo odbrenje da odluči da li ću biti zatvorena ili puštena. Gadafi me je pomilovao, smtrao je da je to moja greška zbog nepoznavanja zakona i kulture. Bila je to prva revija koja se prikazivala na nacionalnoj televizij – objasnila je Vladanka

Foto: Printscreen,
Autor: I.Grk