Login/Registracija

Miloš Bojanić u garaži ima pravo bogatstvo: Pevač otvorio vrata svoje vile i pokazao oldtajmere koje sam restaurira (VIDEO)

Na novosadskom Dedinju kako Sremsku Kamenicu još nazivaju, pevač Miloš Bojanić poseduje pravi raj koji je sam izgradio, ali i luksuznu kolekciju oldtajmera koje godinama kupuje i restaurira.

Grand je imao ekskluzivnu priliku da zaviri u njegovu garažu starih automobila i sazna da li je Miloš Bojanić, kako što se priča, pravi kolekcionar oldtajmera i da li je zaista majstor za sve.

-Pokušavam da budem, pa ako uspem u svemu tome- započinje razgovor pevač kog smo zatekli kako u radnoj uniformi uređuje jedan oldtajmer.

Restauracija nije laka, niti jeftina, a za Grand objašnjava i šta ona podrazumeva.

-Motor se uradi, menjač, uglavnom je reč o hromiranju, farbanju i raznim popravkama – priča pevač koji je svoj hobi odavno pretvorio u biznis. Osim što svoje oldtajere izdaje za specijalne prilike, Miloš restaurira i tuđe automobile, a jednim retkim lepotanom pohvalio se pred našom ekipom.

-On ima blizu četiri hiljade kubika, šest cilindara, ovo je baš redak automobil jer je serijska proizovodnja bila sportska. Stariji je dosta od mene, ’31. je godište, ali je u odličnom stanju. Doveli smo ga u red, sad je stvarno kao nov. Sa ovim autom narednih sto godina nema problema, garancija je neograničena jer je sve novo. Inače, ovakvi automobili se retko voze i služe samo za parade i izložbe. I on će se prodavati na aukciji, jer je njegova cena od o do xy i kupiće ga onaj koji ga voli – objašnjava Miloš.

Ne krije da mu oldtajemeri pričinjavaju najveće zadovoljsvo, te da je u stanju da ceo dan provede u svojoj garaži. Kako kaže, voli kada stari i propali automobili zahvaljujući njegovim rukama i znanju izgledaju kao da su upravo izašli iz salona.

-To mi je najdraže da hromiram, to je najlepši deo posla i ne propuštam ga ni ako je nedelja. Vuče me sad da ga vratim u prvobitno stanje, a to će biti brzo. Očekujem da će u toku sledeće nedelje biti upaljen i da će biti spreman da ide u Švajcarsku – kaže Bojanić i pokazuje unutrašnjoj oldtajmera.

-Tu je sve original, ništa se tu ne dira, jedino su sedišta presvučena, a pali se kao traktor (smeh). Naravno, moramo ga provozati i preći 100 do 200 kilometara kako bi videli da li je sve ispravno. Inače, imam da završim i sklopim svoj Ford A iz 1929. godine i imam moj prvi auto Fiću, ali njega ću kasnije kad ne budem imao ništa više da završim. I tu je kraj, bar što se tiče auutomobila da nekom drugom radim, ovaj je definitvno poslednji – priča pevač.

Iako tvrdi da je konačno pronašao moj mir kako u Baošićima gde poseduje luksuznu vilu, tako i garaži nadomak Novog Sada, morali smo da ga pitamo da li postoji šansa da ponovo uđe u neki rijaliti.

-Ne idem nigde nikad više u životu. Niko više ne može da plati sat moje slobode, a kamoli dan, mesec i godinu- poručio je Miloš za Grand i otkrio koji savet je dao svom sinu Mikici koji je trenutno u rijalitiju.

A kako je savetovao sina i kako izgleda njegova garaža u kojoj uređuje oldtajmere, pogledajte u videu ispod.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić