Sad je kasno za kajanje: Ovo je lista hitova koje su pevači odbili, neki su baš za nevericu (VIDEO)

hitovi odbjeni 1

U ogormnoj želji da „ubodu hit“ po kome će ostati upamćeni, pevači često ne čuju potencijal određene pesme, a šansu da snime istu dobiju njihove kolege koje ih neretko i proslave.

„Ponuđen ko počašćen“, izreka je koja se u ovom slučaju ispostavila kao tačna, a mi vam donosimo listu hitova koje su pevači odbili, a koji su druge vinuli visoko na estradnom nebu.

To je bio slučaj sa numerom „Šta će mi život“  koju je legenda narodne muzike Toma Zdravković napisao inspirisan životom prijateljice, takođe pevačke legende, Silvane Armenulić. Iako ju je krišom od Silvane snimio i želeo da je objavi kao svoju autorsku, na insistiranje tragično nastradale zvezde, numeru je dao njoj.

Nekima je i poznato da je pesma „Vazduh koji dišem“ napravljena za poslednju Miss SFRJ Dajanu Tripunović. Ona ju je čak i uvrstila na svoj album 1992. godine, ali se Svetlani Ražnantović Ceci izuzetno dopala, pa je od Dajane tražila da joj proda ovu pesmu, što je ona i učinila. Najveća zanimljivost u vezi sa ovom pesmom jeste da su u Dajaninoj verziji prateće vokale pevale u duetu Ceca i Jelena Karleuša.

SVETLANA RAZNATOVIC CECA OK FOTO MUNJA 53

Međutim, još nekoliko Cecinih pesama pisano je za druge izvođače, ali je folk zvezda, ipak, od njih napravila hitove – „Fatalna ljubav“ i „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“ napisane su za Jasnu Milenković Jami. Pravog izvođača čekala je i pesma „Kukavica“, jedan od najvećih hitova Cece Ražnatović, koja je sasvim slučajno završila na albumu folk zvezde. Pesmu su pre nje odbile mnoge pevačice među kojima je i Vesna Zmijanac, a 1993. godine snimila ju je Ceca.

Informacija koja se pojavila u medijima ali nikada do sada nije potvrđena je da je pesmu „Beograd“ Dino Merlin zapravo namenio Vesni Zmijanac. Ali Vesna je u to vreme bila u drugom stanju, pa je prepustila svojoj mlađoj koleginici Ceci.

vesna zmijanac 26 ok foto munja

Verovali ili ne, numera „Da sam muško“ koju danas peva Seka Aleksić prvo je bila ponuđena Nadi, a među njenim propuštenim hitovima našle su se i pesme „Da zakopčam jeleče“ Zorice Brunclik, zatim „Zlatnik“ Tanje Savić, pa „Kako mi nedostaješ“ Harisa Džinovića. Zanimljivo je da i da za malo odbije i pesmu „Jutro je“ i „Treba mi rame tvoje“, koje su je kasnije vinule u zvezde. 

Kraljica po broju odbijenih hitova je Nada Topčagić. U njenim rukama su se nalazile pesme „Pozdravi ga pozdravi“ koju je kasnije otpevao Miroslav Ilić, zatim  „Šta će žena sama u kafani“ koja je prvobitno bila namenjena Nadi, alije ovaj hit završio u rukama Indire Radić.

5957fb5fc03439ba6b0676759609861561f8059c

Jednu od najpopularnijih balada grupe „Magazin“ Ti si želja mog života, autor Tonči Huljić prvo je ponudio Miroslavu Iliću. Ipak, pevač je ovu pesmu 80-ih godina odbio, a na kraju ju je snimio pomenuti bend. 

I Jelena Karleuša je imala „problema“ sa snimanjem i objavljivanjem nekih pesama. „Kaligula“ je pesma koju je poklonila Bokiju 13, a „U tebe me ne diraj“ je prosledila Goci Tržan i Stefanu Petrušiću koji su na Grandovom festivalu osvojili treće mesto sa tom numerom.

Zanimljivo je i da je ličnu kartu Goce Lazarević „Vidovdan“ odbilo više pevače. Pesma je prvobitno ponuđena Vesni Zmijanac, zatim Ani Bekuti, ali im se nije dopala, pa ju je na kraju otpevala Goca i nije pogrešila. Upravo ova numera Milutina Popovića Zahara jedna je od najslušanijih i najtraženijih, bar kada je reč o Goci. 

goca lazarevic 24 ok

Pričalo se i da je veliki hit Nataše Bekvalac „Pozitivna“ Atelje Trag prvo uradio za Karleušu. Severina je svojevremeno dobila pesmu koju je trebalo da uradi Rada Manojlović. U pitanju je čuveni „Bred Pit“.

U jeku skandala prošle godine našle su se koleginice Ana Nikolić i Milica Pavlović koja je snimila i objavila numeru „Provereno“ koja je proglašena za hit godine, za koji je Nikolićeva tvrdila da je prva snimila.

Ali to nije sve! Iznenadićete se kad čujete koje su sve današnje hitove odbile naše zvezde.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić/ Ž. Krstić