Keba otkrio kako mu je Toma Zdravković predvideo sudbinu: „Više ga nikad nisam video, a taj trenutak pamtim kao nezaboravan“

32734ed1c1df6e34f115e7ae85f0c96ffa339748

Pevač Dragan Kojić Keba sreo se sa legendarnim Tomom Zdravkovićen jedan jedini pout i to na svega pet minuta, ali će taj szsret pamtiti do kraja života. Keba je danas prisustvovao svečanomotkrivanju Tomine biste u beogradkoj Skadarliji, a za Blic je opisao taj susret koji je ostavio veliki utisak na njega.

keba

-Imao sam sreću u životu da upoznam Tomu i da sa njim budem na pet minuta. Sećam se da je to bila 1987. godina. U to vreme je bilo veoma in da se peva na Šabačkom vašaru. Ja sam bio uvodni pevač dok ne dođu Toma, Šaban, Zorica, Vesna… Sve zvezde su tada pevale na tim manifestacijama. Toma je prišao, potapšao me po ramenu i rekao mi: „Zaslužuješ više od ovoga, desiće se“. Nažalost, više ga nikad nisam video, a taj trenutak pamtim kao nezaboravan – istakao je Keba.
Podsetimo, danas je u Beogradu u boemskoj četvrti Skadarlija otkrivena bista legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

0A0A6884

U prisustvu čelnika Grada, supruge Gordane i ćerke Žakline, a sve uz zvuke čuvene pesme „Za Ljiljanu“ otkriven je spomenik koji će krasiti ulaz ispred kafane u kojoj je Toma ostavio srce, dušu i svoje najlepše pesme.

BONUS VIDEO: Otkrivena bista Tomi Zdravkoviću u Skadarliji

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić