Supruga i ćerka Tome Zdravkovića u suzama nakon otkrivanja biste: „Ovo je spomenik svim prokletim nedeljama i kafanskim sudbinama“ (VIDEO)

Danas je u Beogradu u boemskoj četvrti Skadarlija otkrivena bista legendarnog pecvača Tome Zdravkovića.

0A0A6894

U prisustvu čelnika Grada, supruge Gordane i ćerke Žakline, a sve uz zvuke čuvene pesme „Za Ljiljanu“ otkriven je spomenik koji će krasiti ulaz ispred kafane u kojoj je Toma ostavio srce, dušu i svoje najlepše pesme.

0A0A6786

-Ovo je bista jednom umetniku, pre svega pesniku, tekstopiscu i kompozitoru, stvaraocu, pa tek onda pevaču. Toma je bio sve to u jednoj osobi, jedinstven i neponovljiv, ne samo kod nas, nego i na prostoru nekadašnje Jugoslavije – rekao je Rasim Ljaljić i dodao:

-Zašto ne reći da je ovo spomenik čoveku koji je govorio da je život bogatstvo i da ga treba trošiti, a ne štedeti. On je mnogo više trošio, nego što ga je štedeo. Ovo je spomenik svim prokelim nedeljama, svim kafanama i raznoraznim sudbinama koje se dešavaju u tim kafanama.

0A0A6847

Pevačeva udovica Goca slomila se kada je videla lik svog supruga, a i njegova ćerka Žaklina nije mogla da sakrije suze.

0A0A6840

Obe su se zahvalile ženi koja je uradila ovaj spomenik uz reči da ga je verodostojno prenela Tomin lik i da je napravila pravo remek-delo.

0A0A6884

-Super je urađeno, najbolje do sada od svega. Stavrno jete, pogodila je – rekla je Goca.

0A0A6831

Kako je izgledala ceremonija u Skadarliji povodom otkrivanja biste Tomi Zdravkoviću, pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO – Koncert Aleksandre Prijović:

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Milinković