Login/Registracija

KAKO POZNATI SLAVE BADNJI DAN: Jedan pevač oduševio BOGATOM TRPEZOM U ŠUMI

ipiccy image 52 1

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, proslavlja se Badnji dan. Brojni su običaji koji se praktikuju tokom Badnjeg dana, a mnoge poznate ličnosti putem društvenih mreža čestitale su svim vernicima praznik i pokazale kako ga provode.

Tradicija nalaže da se na Badnje jutro seče badnjak, pa se tako Sloba Radanović već u zoru uputio u šumu. Ovaj poseban momenat ovekovečio je fotografijom u potpuno opuštenom izdanju i sa širokim osmehom na licu.

SLOBA

Tradiciju je ispoštovao i Slobica Đurković, i to široko. Naime, pevač je sa prijateljima išao po badnjake, nakon čega su priredili gala trpezu i to u šumi. Naravno, post se poštuje te su se na drvenom stolu i klupi našle razne đakonije, od ribe, salata, prebranca, ali i pića kako bi se nazdravilo.

-Srećno i blagosloveno badnje jutro- poručio je Đurković.

OBICA
OBICAAA

Zna se da se u domu Cece Ražnatović poštuju svi verski običaji te je tradicionalno naslednik Veljko bio zadužen za badnjak.

VELJKO

Ukućane Milana Dinčića tradicionalno očekuje bogata praznična trpeza, a rano jutros domaćin se oglasila na društvenim mrežama i pokazao kako sprema raznorazne đakonije za svoje najmilije. Dinča je poznat po kulinarskim sposobnostima te ne čudi što je još juče krenuo sa pripremama, baš poput pravog domaćina.

ipiccy image 53

Svim vernicima čestitao je praznik i popularni pevač Uroš Živković.

-Postoji jedan dan u godini koji najviše volim, Badnji dan. Dan posle koga ne dolazi noć, već najradosnije svitanje mira i ljubavi. Srećan Badnji dan- napisao je pevač.

Screenshot 20230106 103858 Instagram
Foto: Printscreen,
Autor: J. Jović