Joj Enese, šta nam radiš? Zapevao Šabanov hit i ponovo dokazao zašto je broj 1 (VIDEO)

enes begovic1 2

Pre skoro četrdeset godina Enes Begović izdao je svoj prvi studijski album od kada važi za jednog od najtalentovanijih pevača koji se ikada pojavio na estradnoj sceni. Godinama niže hit za hitom, a sada je pokazao i kako šije pesme svojih kolega.

Kažu da su numere Šabana Šaulića jedne od najtežih za pevanje, a potpuno očekivano Enes Begović je uživo razvalio čuveni hit „Viđaš li mi staru ljubav“.

enes begovic

Ceo studio se bukvalno naježio od glave do pete, a Begović je već milioniti put pokazao zašto je u samom vrhu estrade. Čast da mu zapeva na uvce imao je voditelj emisije „Pesmom za dušu“ Zoran Pejić Peja koji nije skidao osmeh sa lica.

enes b

Na samom kraju savršenim trilerom zakucao je poslednji stih i dirnuo srca svih, a vi se spremite za lavinu emocija:

Bogatu karijeru Enese Begovića obeležili su brojni festivali i nagrade, ali se pravi preokret u njegovoj karijeri dogodio prilikom susreta sa tadašnjim direktorom Diskotona, kao i sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom koji je jedan od glavnih krivaca što za pevača danas zna cela bivša Juga.

–  Odatle je sve krenulo. Došao sam tad prvi put za Beograd, čuveni fotograf Zoran Kuzmanović Munja me slikao za omot i  ja sam se vratio za Bosnu. Nakon nekih mesec dana od objavljivanja albuma, budi me fiksni telefon i kaže mi supruga da me zove direktor Diskotona. Viče „Dođi, hitno je, dobra je vest, doštampavamo tiraž“, a ja sam mislio da me foliraju, ali n nisu. Ta moja ploča je prodata u preko 180.000 primeraka, to može Kemiš da posvedoči, klepili smo lovu za to (smeh). Šalim se, jedan od krivaca za moju karijeru je upravo Kemiš – prisetio se Begović nedavno.

ENES BEGOVIC NNK SNIMANJE 16092022 FOTO MUNJA 20 ok scaled
Foto: Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: J. Jović