Login/Registracija

„Ja sam seljačko dete koje je čuvalo ovce“ Miloš Bojanić otkrio koji čovek je promenio njegov život: „Imao je posebnu sobu u mojoj kući“

Pevač Miloš Bojanić decenijama važi za jednog od najboljeg narodnog pevača koji u svojoj karijeri nije imao nijedan promašaj. Ipaki, tvrdi da mu je poslednjih godina bilo teško da pronađe dobru pesmu i nadmaši svoje velike hitove, pa je tako do nedavno napravio i veću diskografsku, pa i medijsku pauzu.

-Nisam voleo da idem nigde po emisijama, jer nisam imao šta da kažem, a ovoga puta imam mnogo toga da kažem. Nova pesma, Nova godina, američka turneja i imam razloga da dođem- rekao je Miloš u emisiji „Grand parada“ i nastavio:

Svi stari hitovi su na Jutjubu i publika može da ih sluša, ali ja volim da spremim iznenađenje svojoj vernoj publici, a posle ‘Dva sina, dva sokola’ nisam mogao da nađem pesmu koja će da je pobedi. Zahvaljujući Teši Mrkonjiću, Ljubi Kešelju, Siniši Tufegdžiću snimio sam ‘Porodicu’ i tu nije moglo da bude promašaja.

Jedan je od retkih pevača koji se uvek trudio da publici ostavi hitove za sva vremena, te promašaja u njegovoj karijeri nije bilo. Najveću zaslugu za to imaju njegovi roditelji, odrastanje u Bijeljini, kao i dugogodišnje osluškivanje želja publike.

-Zato što sam ja jednostavno obično seljačko dete iz naroda koje je čuvalo svoje ovce, sviralo frulu, pevala mu majka, otac, sestra, deda. Živeo sam sa narodom, u narodu sam i postao, znam kako narod diše i to je osnova da bih odabrao pesmu. Ja sam deo tog naroda, moju publiku izuzetno poznajem-istakao je pevač i spomenuo pokojnog autora mnogih hitova Docu Ivankovića koji je zaslužan i za njegovu karijeru.

Kaže da je samo jedna Docina rečenica bila dovoljna da shvati u kom pravcu će ići njegova karijera.

-On me je stvorio, on je u meni prepoznao pevača. Jednom prilikom mi je rekao da moram da pevam narodne pesme, rekao mi je ‘Tebe slušaju kuvarice, konobarice, čistačice… Ti si narodni čovek, nemoj da praviš neke gluposti i ludila, ti si narodni pevač,pevaj narodu’. On je stvorio moju karijeru, on je bio moj muzički otac,a i mnogim pevačima je dao lepe i narodne pesme. To je čovek koji je kod mene u Baošičima imao svoju sobu koja se zvala „Docina soba“– ispričao je Miloš u emisiji.

Iako je zagazio u osmu deceniju, Bojanić ne planira da stane. Uskoro ga očekuje i velika američka turneja kojoj se neizmerno raduje.

-U Čikagu sam za Novu godinu, biće tu još koncerata, ali ne mogu sve da upamtim sve gradove, ima publika društvene mreže pa može da se informiše. Posle dužeg vremena i moje pauze, pevam našim zemljacima u Americi i prosuću dušu onako kako to ja umem – najavio je Miloš.

BONUS VIDEO: Zavirite u luskuznu kuću Miloša Bojanića u Baošićima

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić