Login/Registracija

„Govorili su da sam Romkinja“, naša pevačica otvorila dušu o vršnjačkom nasilju koje je trpela

U prethodnih mesec dana, u Srbiji su se dogodili tragični događaji usled kojih je, između ostalog, tema vršnjačkog nasilja isplivala u prvi plan. Kao neko ko je to osetio na svojoj koži, pevačica Angelina javno je progovorila o ovom problemu.

Naime, u školu, a kasnije i n apočetku karijere susrela se sa predrsudama o njenom poreklu.

Doživela sam neku vrstu vršnjačkog nasilja. To se, hvala Bogu, u školi u koju sam ja išla brzo rešilo, nisam imala posle neki problem. Ja sam tamnoputa, pa su mi govorili da sam Romkinja, ali to mi se dešavalo i na početku karijere. To je vrsta nekog verbalnog nasilja, kada nešto nisi, a neko ti govori da jesi…– ispričala je pevačica.

U jednom intrevjuu koji je svojevremno dala, priznala je da nije od početka imala podršku porodice da se bavi pevanjem

Od malena krišom stojim ispred ogledala sa daljinskim upravljačem u ruci i „držim koncert“. To je moj san. Kod Madam Piano sam godinama išla na časove pevanja, tokom osnovne i srednje škole. Pevale smo isključivo stranu muziku i muziku na kojoj sam odrasla (džez, r’n’b, bluz..) i to mi je bio čas i odmor za dušu.. Završila sam nižu muzičku skolu i nekako sam uvek bila u tome. U svojoj 17-oj godini sam odlučila da odem na vanredno školovanje i završim tako srednju školu. Sećam se kako sam noćima sedela i na silu učila narodnjake (iako mi to nikada nije išlo, uvek sam ih pevala na svoj način) , ali jednostavno to je tada bilo popularno i samo tako si mogao i da zaradiš od toga , sastavila sam bend i krenula da radim. Cela porodica me je naravno kritikovala, ali kao i sve do sada, izgurala sam svoje i tu školu sam prošla, ali oduvek sam znala da to nije moj pravac. Privatno sam slušala sve suprotno i uvek gajila taj neki svoj stil sta god da sam izvodila– otkrila je Angelina.

BONUS VIDEO:

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Č.