Nije lako biti direktor! Goran Šljivić o uspehu Grand produkcije: „I Saša Popović i ja smo osedeli, ali smo u vrhu“ (VIDEO)

Grand produkcija danas slavi jubilarnih 25 godina poslovanja i 10. rođendan Televizije, a u ekskluzivnom intervjuu direktor Goran Šljivić govorio je o tajni uspeha produkcije koja je decenijama medijski lider u regionu.

Direktor Grand produkcije Goran Šljivić je u razgovoru za Grand portal otkrio koja je tajna tako upešnog rada zbog kojeg Grand i njegova televizija sa razlogom ponosno proslavljaju značajan jubilej, a priznao je i koja je razlika između njega i Saše Popovića kojeg je nasledio na direktorskoj funkciji.

-25 godina Grand produkcije, 10 godina Grand televizije. U svakom slučaju jubilej za respekt. 25 godina Granda je obeležilo jedno vreme, nastavljamo sigurno dalje, pa ćemo napraviti jedan jubilej i za 50 godina Granda – rekao je Šljivić na početku razgovora i ponosno naglasio uspeh kuće na čijem je čelu:

-Grand je jedna uspešna diskografska producentska kuća koja je, da ne budemo previše pretenciozni, a ni skromni, dala domaći zadatak kako se neki poslovi na estradi rade. Nastavljamo tim putem i dalje. Mislim da ćemo biti još bolji i kvalitetniji.

GORAN SLJIVIC NNK SNIMANJE 22032024 FOTO MUNJA 8

Osim same produkcije i Grand televizija koja slavi jubuilarni 10. rođendan sa razlogom se pozicionirala u sam vrh muzičkih TV stanica.

-Što se tiče Grand televizije, kada smo je pokrenuli kao da je juče bilo. Prošlo je 10 godina, uporni smo bili. Radimo, gledanost sve pokazuje tako da tu nema neke iluzije i virtulenih stvari. Od gledanosti Grand televizije kao zabavno-muzičke televizije na prostoru celoig sveta i velikih formata Grand produkcije, „Zvezde Granda“, „Nikad nije kasno“, „Praktična žena“, „Specijal“ koji postižu zavidne rezultate iz nedelje u nedelju. To je očigledno uspeh koji je za respekt – dodao je prvi čovek Granda.

POTPISIVANJE UGOVORA SA PINK TV GORAN SLJIVIC SASA POPOVIC I ZELJKO MITROVIC CECA I DJORDJE DAVID10

Grand produkcija uspešno opstaje u aktuelnoj eri novih medija, a direktor je otkrio i zbog čega je to tako.

-Poenta jeste u tome što danas kada su na sceni novi mediji i novi načini marketinga i plasiranja naših informacija, a to je muzika, mi pratimo te trendove iz da na u dan. Imamo vrlo jak i dobar portal, jake društvene mreže kao i standardni marketing kroz nacionalne televizije u regionu. Ne pričam samo u Srbiji, tu su i Severna Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, prisustvo u Bugarskoj i drugim zemljama. Tako da se širimo adekvatno vremenu u kome radimo i živimo. Naravno da ćemo i ubuduće voditi računa o tome, jer nazad ne možemo, samo napred – naglasio je Šljivić.

Goran Sljivic o TV

Gotovo da nema velike zvezde koja se nije pojavila u Grandu i Grandovim emisijama, a Goran Šljivić je opisao na koji način i danas funkcioniše ta saradnja sa velikim muzičkim imenima.

-Grand je oduvek gajio taj dobar odnos prema pevačima. Zbog pevača smo i otvorili Grand televiziju kako bi imali više prostora za svoj marketing i za emisije koje proizvodimo. Neću reći da smo najbolji, bićemo skromni. Ali da smo u vrhu, to jesmo. Tu mislim na čitav prostor Balkana. Pevači dolaze zato što im je lepo kad dođu kod nas. Mi zaista negujemo takav odnos sa pevačima, bez obzira da li je on zvezda Granda, član Grand produkcije, ili je došao iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne. Isto se ophodimo i svima su vrata širom otvorena. Zbog toga i jeste tako u Grandu, da je sve fino i profesionalno. A to što je sve tako isključivo je zasluga rukovodećeg kadra i naravno ljudi koji rade u Grandu, koji vole Grand. To se pokazalo godinama, a svi smo tu. Niko nigde nije otišao – priznao je Šljivić.

c94be87003848e7d9b18810a8564d0657be6cca3

Grand je prvi pokrenuo i uživo pevanje u svojim emisijama, i to u vreme kada su sve druge TV kuće zaboravile na tu praksu.

-Mi smo upravo tako i krenuli. Ovo je program za narod, a narod voli da čuje uživo pevanje svakog pevača. Mi smo i napravili takve emisije, počev od „Zvezda Granda“ gde je „lajv“ pevanje uz matrice, i emisije Grand televizije gde je „lajv“ pevanje uz „živi“ orkestar. Taj trend i dalje negujemo i gajimo. Mnogi drugi naravno rade isto i slično, pa sad ko je bolji, to je u redu. Moram da pohvalim sve što se tiče zvuka i slke kada je reč o Grand televiziji i velikim formatima, i tu mislim da smo u samom vrhu – rekao je Goran.

Goran Sljivic nagradjen 7

Pevači i dalje u eri digitalnih medija dolaze i žele da budu Grandovo izdanje, a direktor je objasnio i zbog čega je to tako.

-Zasluga tome svakako jeste i ovih 25 godina rada. Grand je ozbiljan brend i svakom imponuje, posebno pevačima koji kreću u svoje nove vode, da iza njih stoji firma kao što je Grand. Dolaze u Grand, izdaju za Grand. Sada su novi uslovi i nov način poslovanja i biznisa, a to su digitalne platforme. Mi u Grandu sa svakim pevačem dogovorimo taj biznis, uslove marketinga i onoga što pevač donosi, a to je pesma i spot. Obostrano je zadovoljstvo da svi imaju profit – ponosno je naglasio Šljivić.

SASA POPOVIC ZG SNIMANJE 31102023 FOTO MUNJA 6 ok

Direktor Grand produkcije odgovorio je i na opasku koliko je stresan ovaj posao, s obzirom da je malo osedeo, a slično se dogodilo i Saši Popoviću, koga je Goran Šljivić nasledio na rukovodećoj poziciji.

-Stresno jeste. Svakodnevno biti sa pevačima, autorima, kompozitorima, tekstopiscima, pa onda izbor scenografije, formata i tako dalje. Stresno je, mnogo se radi. Ja sam osedeo naravo, totalno 100 posto. Popović nije skroz, ima još malo, a ja jesam. Ali to je jednostavno cena tog posla. Za razliku od nekih drugih stvari, ja volim svoj posao i nije mi teško. Znate i sami da ovde provodim po ceo dan, iz emisije u emisiju. Ovde se snima svakodnevno, proizvodnja je ogromna, treba to naravno izdržati. Ali kad imate dobre saradnike, dobre zaposlene i pre svega profesionalce to ide vrlo lagano i to je kod nas već ustaljena šema – priznao je prvi čovek Grand produkcije.

GORAN SLJIVIC NNK SNIMANJE 22032024 FOTO MUNJA 1

Direktor Šljivić uputio je na kraju razgovora najsikreniju čestitku povodom značajnog jubileja.

-Mogu da čestitam svim zaposlenima 25 godina Granda, 10 godina televizije. Da im se zahvalim na radu, profesionalizmu i možda najvažnije, na lojalnosti. To je isto vrlo bitno u eri današnjeg medijskog biznisa. Da poželim da zajedno proslavimo i svaku sledeću godinu, 26, 27, 30 i 50. rođendan. I da im poželim da Grand produkcija ostane ovakva kakva jeste sa, naravno, napretkom iz godine u godinu – poručio je Šljivić.

Razgovor sa direktorom Grand produkcije Goranom Šljivićem pogledajte u videu na početku teksta.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić/Ž.Krstić