Login/Registracija

„Genijalno je to što su uradili moji roditelji“, multitalentovani violinista otkrio zašto mu sve ide od ruke

Instagram/stefanmilenkovichofficial

Salsa, tango, joga, borilačke veštine, padobranstvo – i svetska zvezda na violini! Čovek bi pomislio kako postiže sve, a Stefan Milenković ima odgovor – disciplina i posvećenost “do koske”.

Od deteta-genija na violini do supestara Milenković je stigao uz mukotrpan rad, ali ono što mu je, kako je u jednom intervjuu za Nova.rs ispričao, u svemu pomoglo su “ventili” koje je birao još kao mali.

Stefan Milenković rođen je u porodici Zorana Milenkovića, violiniste, i Lidije Kajnaco, pijanistkinje italijanskog porekla. Prve časove violine davao mu je otac još kad je imao tri godine, a već sa šest imao je prvi nastup kao solista sa orkestrom.

-Ono što je bilo genijalno je to što uradili moji roditelji, puštali su me da imam svoje ventile. Pa čak i po cenu da oni budu možda i opasni ili nekompatibilani sa violinom, kao što je jurcanje na skejtu. Ali, to je bilo važno kako bih zadržao ravnotežu, normalnost, morao sam da imam segment gde sam ja dete, da radim ono što hoću, a violina je bila samo jedan deo mog života. Sećam se čim završim vežbanje, ili koncert, jedva čekam da se igram, da izađem napolje, da budem nindža. Meni su roditelji to dopuštali, ali video sam slučajeve nekih mojih vršnjaka kojima to nije bilo dozvoljeno, i posledice toga- govorio je Stefan o svom odrastanju.

Instagram/stefanmilenkovichofficial

Bavio se borilačkim veštinama dosta dugo, dve godine kik-boks i pet godina ruski sambo u kojem je postao majstor.

-Deset godina sam skakao i još uvek sam aktivan. Nisam se ni plesa odrekao. Jogu praktikujem više od decenije- istakao je Milenković.

Govoreći o prvom iskustvu skoka iz aviona, priznao je da je imao veliki strah od visine koji i dalje ima, te mu je bilo nezamislivo da to učini. Međutim, desilo se to, kako je ispričao u jednom intervjuu, pred festival kamerne muzike u Kaliforniji, gde je umetnički direktor, Irac, ima iza sebe 600 skokova, a pozvao je sve muzičare da zajedno proslave njegov rođendan skakajući iz aviona.  

Instagram/stefanmilenkovichofficial
Foto: Instagram,
Autor: Nova.rs