Login/Registracija

ESTRADA U SUZAMA Preminuo poznati muzičar: „U šoku smo, umro je u snu“

Poznati muzičar i klavijaturista, Miki Čortan, preminuo je juče u 42. godini.

Vest o preranom odlasku poznatog klavijaturiste za Grand Online potvrdile su njegove neutešne kolege, među kojima je i pevačica Olivera Marković. 


 Preminuo je na petak 13-ti. Kada sam se probudila, društvene mreže su bile preplavljene oproštajnim porukama. I dalje sam u šoku, ne verujem i nikada neću prihvatiti da ga nema. Odrasli smo i stasali zajedno, preživeli mnogo i dobrog i manje dobrog, putovali, privatno se družili – kaže sa suzama u očima Olivera i dodaje da će ga pamtiti po njegovom neverovatnom talentu, ljubavi prema muzici i prijateljima, ali i po neverovatnoj energiji. 

– Bio je i ostaće najveći. Stvorio je poseban stil u muzici koji će ostati dugo,dugo. Živeo je brzo i voleo sve, bukvalno sve. Bio je hedonista u svakom smislu. Dok je svirao i pevao milina ga je bilo i slušati i gledati, a nama mnogima bio je i ostao uzor. Naš Miki, naša duša najveća… Srce mu je bilo veliko za svakoga ali ga je izdalo u 42-oj godini i to u snu – kaže pevačica. 


Među neutešnim kolegama našao se i Srećko Krečar koji se dirljivim rečima oprostio od svog kolege i prijatelja.

– Brate, bio si veliki muzičar, jedan jedini Ćortan, ime koje već jeste i ostaće zapisano u svakoj klavijraturi kao simbol jednog stila koji si ti izmislio. Prerano si otišao, neka ti je laka zemlja, počivaj u miru, legendo – napisao je Krečar.

Čortan je bio poznat među ljubiteljima narodne muzike kao virtuoz na klavijaturi i veliki majstor romske muzike koji je u nekoliko navrata svirao u Grandu. Iza sebe je ostavio roditelje,sestru i dvoje neutešne dece.

Kako saznajemo, sahrana će biti u utorak u na groblju Mokroluško na Zvezdari.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić